Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu
Rıza Sarraf ve Barış Güler Meclis Komisyonu'na konuşmadı
TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu İstanbul Adliyesi’nde çalışmalarına başladı. Komisyon üyeleri hakkında takipsizlik kararı verilen Rıza Sarraf ve Barış Güler’i dinlemek istedi. Ancak iki isim de "Tanıklık yapmak istemiyoruz" dedi.

meclis 17 aralık soruşturma komisyonu'nun istanbul adliyesi'nde, tanık olarak ifadesine başvurmak istediği işadamı rıza sarraf ve barış güler tanıklıktan çekildi
iki ak parti ve bir chp milletvekilinden oluşan heyet 20 ekim pazartesi gününden itibaren adliyede çalışmalarına başladı. 17 aralık yolsuzluk soruşturması şüphelilerini ifadeye davet eden komisyon, 23 ekim perşembe günü eski içişleri bakanı muammer güler’in oğlu barış güler ile rüçhan bayar ve özgür özdemir’i dinlemek istedi.
cuma günü de iran asıllı rıza sarraf komisyon üyelerinin çağrısı üzerine çağlayan’daki adalet sarayı’na geldi. öğleden sonra avukatı ile birlikte gelen sarraf yaklaşık 15 dakika adliyede kaldı. sarraf'ın konuşmak istemediği öğrenildi. sarraf'ın tanıklıktan çekildiği öğrenildi.
barış güler'in avukatı fehim güneş de müvekkilinin ifade vermediğini belirterek, "tanıklık yapmak istemiyoruz" dedi.
komisyon, soruşturmayı yürüten savcı ekrem aydıner ile de görüştü. savcıdan dosya hakkında bilgi aldı. komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından diğer üyelere de rapor vereceği belirtildi.
17 aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından eski bakanlar muammer güler, zafer çağlayan, egemen bağış ve erdoğan bayraktar hakkında komisyon kurulmuştu.
17 aralık yolsuzluk soruşturmasında savcı ekrem aydıner, 16 ekim’de takipsizlik vermişti. rıza sarraf, eski içişleri bakanı muammer güler’in oğlu barış güler, eski ekonomi bakanı zafer çağlayan’ın oğlu salih kaan çağlayan ve halkbank'ın eski genel müdürü süleyman aslan’ın da bulunduğu 53 kişi hakkında delillerin usulsüz toplandığı, herhangi bir örgüte rastlanılmadığı ve suç unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle şüphelilerin yargılanmasına gerek görmemişti.
kaynak: al jazeera
Yorumlar