Ortadoğu

Şam'da bir bombalı saldırı daha

Başbakana suikast girişimine sahne olan Suriye'nin başkentinde bu kez patlayıcılar İçişleri Bakanlığı yakınında infilak etti, devlet televizyonuna göre 13 kişi öldü.

Konular: Suriye

Haberin Öne Çıkanları

'Ölü sayısı artabilir'

Yeni rapor

1,3 milyon sığınmacı

Aktivist grup Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre patlamanın ardından ölü sayısı artabilir. [Reuters]

suriye devlet televiyonu, şam’ın merkezindeki içişleri bakanlığı çevresinde meydana gelen patlamada 13 kişinin öldüğünü duyurdu. londra merkezli aktivist grup suriye insan hakları gözlemevi ise, merce bölgesindeki patlamada dokuz kişinin yaşamını yitirdiğini ve ölü sayısının artmasını beklediklerini aktardı. devlet televizyonuna göre, saldırıda 70’ten fazla kişi de yaralandı. 

şam'ın mezze bölgesinde pazartesi günü bomba yüklü bir araç havaya uçmuş, saldırıda başbakan vail halki hedef alınmıştı ve halki yara almadan kurtulmuştu. gözlemevi, saldırıda halki’nin korumalarından birinin öldüğünü, yoldan geçen beş kişinin ise yaralandığını söylemişti.

şam'da patlamalar arttı

başkent şam’da son aylarda meydana gelen bombalı saldırılarda, çok sayıda kişi hayatını kaybetti. 9 nisan’da kent merkezinde infilak eden patlayıcılar 15 kişinin ölümüne neden olmuştu.

18 temmuz 2012’de başkent şam’daki ulusal güvenlik binası yakınında patlayan bomba, savunma bakanı davut raciha ile suriye istihbarat servisi başkanı asıf şevket ve yardımcısı hasan türkmani'nin ölümüne neden olmuştu

'para bitti, kriz tırmanıyor'

suriye sınırları içerisinde bu gelişmeler yaşanırken, ingiliz yardım örgütü oxfam ülkedeki krizin beklenenden çok daha fazla insanı etkilediği konusunda uyarıda bulundu.

oxfam raporunda, suriye’den komşu ülkelere kaçan sığınmacıların sayısının 1,3 milyonu aştığını bildirdi. suriye’de yardıma muhtaç durumdaki kişilerin sayısı ise 6,8 milyon.

oxfam, sığınmacılar ve ülke içinde yerlerinden olan kişilere yardım için ayrılan paranın da sonuna gelindiğini aktardı. oxfam’a göre, bm’nin yardım çağrıları ile hedeflenenin yalnızca yarısı kadar para toplanabildi.

70 binden fazla ölü

suriye'de, 15 mart 2011'de demokratik reform talebiyle başlayan gösteriler, daha sonra muhaliflerle rejim güçleri arasında silahlı mücadeleye dönüşmüştü. bm'nin tahminlerine göre çatışmalar sonucu 70 binden fazla kişi öldü.

muhalefet, suriye devlet başkanı beşşar esed'in görevi bırakmasını talep ederken, şam yönetimi şubat ayında silahlı gruplar dahil tüm muhalifleri çözüm için diyaloğa çağırmıştı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;