Mısır'da darbe dönemi
Şami'nin itirazı reddedildi
Mısır'da 110 günü aşkın süredir cezaevinde açlık grevi yapan Al Jazeera muhabiri Abdullah Şami'nin tutukluluk süresinin uzatılmasına yaptığı itiraz Kahire Ceza mahkemesi tarafından reddedildi. Diğer üç Al Jazeera çalışanının davası ise 22 Mayıs'a ertelendi.

kahire ceza mahkemesi gazeteci abdullah şami'nin tutukluluk süresinin uzatılmasına dair yaptığı itiraz başvurusunu reddetti.
al jazeera arapça kanalının 26 yaşındaki muhabiri, hakkında herhangi bir suçlama yapılmadan gözaltında tutulmasını protesto etmek için 114 gündür açlık grevi yapıyor.
şami, yeri değiştirilmeden bir hafta önce kaydettiği videoda 14 ağustos’ta adeviye meydanı'ndaki oturma eyleminin dağıtılması olayı ile ilgili haber yaparken gözaltına alındığını, muhabir olarak görevini yapmasına ve yetkililerin de bunu bilmesine rağmen 266 gündür gözaltında olduğunu söylüyor.
'her şeyden mısır rejimi sorumludur'
şami ayrıca daha önce sağlığı ile ilgili doktor talep ettiğini ancak hapishanede hiçbir sağlık kontrolünden geçmediğini de söyleyerek sağlığı ya da güvenliği ile ilgili olacak her şeyden mısır rejimini sorumlu tutuyor.
mısırlı yetkililer sağlığı gittikçe ağırlaşan abdullah şami’yi 12 mayıs’ta hücresinden alarak belirsiz bir yere nakletti, şami’den o günden bu yana haber alınamıyor.
gazetecilerin davası tekrar ertelendi
al jazeera çalışanları peter greste, muhammed fehmi ve bahir muhammed'in altıncı kez hakim karşısına çıktığı dava 22 mayıs'a ertelendi.
erteleme sebebi olarak delillerin incelenmesi gösterildi.
greste, fehmi ve muhammed darbeden sonra terör örgütü ilan edilen müslüman kardeşler’e yardım etmek ve yalan haber yaymakla suçlanıyor.
şami, mısır’da askeri darbeden sonra tutuklanan 700 kişiden biri. al jazeera ingilizce muhabiri peter greste ve prodüktörler muhammed fehmi ile bahir muhammed de 138 gündür hapiste.
al jazeera suçlamaları reddediyor ve gazetecilerinin hemen serbest bırakılmasını istiyor.
kaynak: al jazeera
Yorumlar