Bilim-Teknoloji

Satürn'ün uydusuna yakın çekim

NASA'nın Cassini uzay aracı, Satürn'ün az bilinen uydusu Dione'un yeni fotoğrafını elde etti. Fotoğrafta uydunun kraterli yüzü detaylı bir şekilde görüntülendi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Dione'nin görüntüsü 516 kilometre mesafeden çekildi. [Fotoğraf: NASA]

satürn sistemini gözlemleyen cassini uzay aracı, gaz devinin küçük uydularından biri dione'nin yakın çekim görüntüsünü elde etti.

cassini, 16 haziran'da elde ettiği görüntü için dione'nin yüzeyine 516 kilometre yaklaştı. uzay aracı, buzul uyduya yapacağı en son yakın geçisi 17 ağustos'ta, 474 kilometre mesafeden gerçekleştirecek. cassini, aralık 2011'de dione'ye 100 kilometre yaklaşmıştı.

çapı 1123 kilometre olan dione, satürn'ün 50'den fazla uydusundan bir tanesi. bol kraterli soğuk uydu, titan'ın aksine yaşam olasılığı barındırması çok düşük bir yer olarak kabul ediliyor.

kaynak: nasa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;