Gülen örgütü soruşturmaları

'Savaş değil risk toplantısıydı'

Dışişleri Bakanlığı seçimden önce internete düşen Suriye güvenlik toplantısının ses kayıtlarıyla ilgili bazı gazetecileri bilgilendirdi. Kaydın eksik sunulduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, “Toplantının amacı savaş çıkarma değil, risklerin değerlendirilmesiydi” bilgisini verdi.

Konular: Türkiye
Ahmet Davutoğlu Mayıs 2009'dan bu yana Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturuyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın göreve başladığı tarih ise Mayıs 2010. [AA]

milliyet gazetesi yazarı aslı aydıntaşbaş bilgilendirme toplantısında kendilerine aktarılanları bugünkü köşesine taşıdı.
köşe yazarının aktardığına göre, dışişleri bakanlığı yetkilisi, güvenlik toplantısında suriye’ye savaş planı yapıldığına dair iddiaları yalanladı.

yetkili şunları söyledi: 
“12 mart’ı 13 mart’a bağlayan gece, irak şam islam devleti (işid) güçleri süleyman şah türbesi'ni doğu-batı-kuzey-güney olarak dört taraftan çevrelemişti.
söz konusu görüşme, bir kriz yönetim toplantısıydı. 59 dakikalık toplantı 13 dakikaya indirilmiş. detaylara girmeyeceğim ama orada bir savaş başlatma niyetimiz yoktu.
acil el kaide tehdidi karşısında süleyman şah türbesi’ndeki 28 askerimizi koruma amaçlı bir harekât gerekir mi, gerekmez mi tartışması vardı.”


aydıntaşbaş toplantının iki aşamalı olduğuna dair bilgi aldıklarını da anlattı.“farklı bir odada gerçekleşen ve haritaların açıldığı daha geniş katılımlı toplantıda dışişleri bakanlığı müsteşar yardımcısı ömer önhon, genelkurmay harekât başkanı korgeneral erdal öztürk ve mit müsteşar yardımcısı'nın da yer aldığı öğrenildi” ifadelerini kullandı.

‘bu bir savaş ilanıdır’

'seçim güdümü' adlı hesaptan 27 mart günü youtube’a yüklenen kayıtta sadece dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, mit müsteşarı hakan fidan,genelkurmay 2. başkanı yaşar güler ve dışişleri müsteşarı feridun sinirlioğlu’nun konuşmaları duyuluyordu.

kaydın düşmesinin ardından dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, devletin sırlarının ifşa edilmesine “bu bir savaş ilanıdır” diyerek tepki göstermişti.

kaynak: milliyet gazetesi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;