FIFA
Sepp Blatter istifa etti
Dört gün önce beşinci kez FIFA başkanlığına seçilen Sepp Blatter, görevi bıraktı. FIFA'da başkanlık için tekrar seçim olacak.

bugün zürih’te yapılan basın toplantısına konuşan blatter başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. altı gün önce fbi kontrolündeki operasyonlarda fifa delegelerinin kaldığı otel ve fifa’nın merkez ofisi basılmıştı. fifa’nın pek çok üst düzey yöneticisi ve yetkilisi göz altına alınmıştı.
blatter, fifa'nın en kısa zamanda olağanüstü genel kurula giderek yeni başkanını seçeceğini de söyledi.
bu operasyonun gölgesinde yapılan seçimlerde ilk turda başkan çıkmamıştı. ürdün prensi ali’nin ikinci turda yarıştan çekilmesiyle blatter bir kez daha başkan seçilmişti.
isviçre başsavcılığı (oag) istifa eden blatter’in devam eden yolsuzluk soruşturmasında yer almadığını açıkladı.
yazılı olarak yapılan açıklamada, “joseph sepp blatter oag tarafından soruşturmaya dahil edilmedi. istifasını açıklamasının devam eden soruşturma üstünde bir etkili olmayacak” dendi.
kaynak: reuters
Yorumlar