FIFA

Sepp Blatter istifa etti

Dört gün önce beşinci kez FIFA başkanlığına seçilen Sepp Blatter, görevi bıraktı. FIFA'da başkanlık için tekrar seçim olacak.

Konular: Spor, Futbol
Blatter 17 yıldır başkanlık yapıyordu. [Fotoğraf: Reuters]

bugün zürih’te yapılan basın toplantısına konuşan blatter başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. altı gün önce fbi kontrolündeki operasyonlarda fifa delegelerinin kaldığı otel ve fifa’nın merkez ofisi basılmıştı. fifa’nın pek çok üst düzey yöneticisi ve yetkilisi göz altına alınmıştı.

blatter, fifa'nın en kısa zamanda olağanüstü genel kurula giderek yeni başkanını seçeceğini de söyledi.

bu operasyonun gölgesinde yapılan seçimlerde ilk turda başkan çıkmamıştı. ürdün prensi ali’nin ikinci turda yarıştan çekilmesiyle blatter bir kez daha başkan seçilmişti.

isviçre başsavcılığı (oag) istifa eden blatter’in devam eden yolsuzluk soruşturmasında yer almadığını açıkladı.

yazılı olarak yapılan açıklamada, “joseph sepp blatter  oag tarafından soruşturmaya dahil edilmedi. istifasını açıklamasının devam eden soruşturma üstünde bir etkili olmayacak” dendi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;