Gülen örgütü soruşturmaları

'Ses kayıtları siber zorbalık'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internette yayınlanan ses kayıtlarını 'siber zorbalık' olarak nitelendirdi. Erdoğan, Cemaat’in gizli dinlemeler ve kasetlerle MHP ve CHP’ye şantaj yaptığını savundu.

başbakan recep tayyip erdoğan, meclis'teki grup toplantısında konuştu. hedefinde fethullah gülen cemaati ve muhalefet partileri vardı. erdoğan, cemaat’in 40 yıllık bir süreç içinde yapılandığını savunurken, “40 yıl boyunca devlete sızmaya çalışmış bir yapı söz konusu. amaçları için her yolu meşru kılmış bir yapı. bu yapı şeffaf değil, karşımızda finansmanları ilkeleri gâyeleri açık olmayan bir yapı var” dedi.

chp’nin açıkladığı yeni belediye başkan adaylarını da yorumlayan erdoğan, “chp’nin gizli kasetlerle nasıl şekillendiğini biliyorsunuz. bunun arkasında da paralel yapı vardı. işte o şekillenme devam ediyor, chp’nin aday belirleme sürecinde kendini net bir şekilde hissettiriyor. birçok şehirde dünya görüşlerine uymayanları aday gösteriyorlar. paralel yapının yedeğinde adeta bir uçuruma doğru yuvarlanıyorlar” diye konuştu.

 

internet yasasını savundu

erdoğan ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı iddia edilen yeni internet yasasını da savundu. internette ses kayıtları ve görüntüler yayınlanmasını da ‘siber zorbalık’ olarak nitelendirdi. erdoğan yurtdışında da internete yönelik bu tür adımlar atıldığını savunurken, abd'de şaka yollu tweet atan iki irlandalı'nın sıırdışı edildiğini aktardı. türkiye'de de 'siber zorbalığın' siyaseti etkilediğini söyledi: 

"türkiye'de siber zorbalığın bir türünde işte kaset siyasetidir. işte biz yeni düzenleme ile buna karşı mücadele veriyoruz. çocuklarımızı, gençlerimizi korumanın yanında, özel hayatı, mahremiyeti korumanın yanında siyaseti ve milli iradeyi ağır bir tehditten korumaya çalışıyoruz. aklı olan, vicdanı olan, en önemlisi de evde küçük çocuğu olan hiçbir insan bu düzenlemeye karşı çıkmaz, çıkamaz. hele chp gibi, mhp gibi siber zorbalığın acısını çekmiş partiler böyle bir düzenlemenin karşısında duramaz. eğer duruyorlarsa biliniz ki orada bir başka sebep vardır. bir başka tehdit vardır. chp'nin mhp'nin üzerindeki o tehdidi de biz kaldıracağız"

"boyun eğmeyeceğiz"

erdoğan, geçmişte paralel yapının chp ve mhp'yi kasetler yoluyla dizayn ettiğini belirtirken, "şimdi ak parti kasetler yoluyla yıpratılmak isteniyor. biz buna boyun eğmeyeceğiz. eğer buna boyun eğersek milletin emanetine ihanet etmiş oluruz. eğer buna boyun eğersek türkiye'nin geleceğini karartmış oluruz" yorumunu yaptı. 

'7 şubat'ta ciddiyetini anladık'

başbakan erdoğan, fethullah gülen’in erdoğan’ın ameliyat geçirdiği dönemde ‘3 yıldır uzun adamın ölmesini bekliyoruz’ dediğine dair iddialara da değindi. erdoğan, gülen’in söylediği iddia edilen sözler için “ameliyatımızda bile beddualarımız tutmadı diyor. böyle bir şey olabilir mi? takdirler çok enteresan.” ifadesini kullandı.
erdoğan başbakan yardımcısı bülent arınç’ın sözlerinin tersine cemaat’e yönelik soruşturma sinyali de verdi:
“bu meselenin kökü 12 eylül darbesinde. hazırlık darbe öncesi. bu meselenin kökü 28 şubat darbesinde. biz 7 şubat’ta meselenin ciddiyetini anladık. bu meselede de tek başımıza kaldık ama biz bu yolda aynı şekilde devam edeceğiz. yargıda bu meseleyle ilgili hazırlıklar yapılıyor”

 

 

 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;