Sırbistan
Sırbistan'da erken seçim gündemde
Ekonomi Bakanı Saşa Raduloviç'in ekonomik reformların uygulanmamasını gerekçe göstererek görevi bırakmasının ardından, koalisyon ortağı erken seçimi gündeme getirdi.

sırbistan'ın resmi haber ajansı tanjug tarafından yayımlanan habere göre, raduloviç hükümeti reformları uygulama konusunda isteksiz davranmakla suçladı.
sırbistan'da, geçen yıl eylül ayında yapılan kabine revizyonu kapsamında göreve getirilen raduloviç, özellikle çalışma kanununda bazı reformların uygulanması gerektiğini savunuyordu. daha önce de ülkedeki işçi sendikaları, mevcut çalışma koşullarından şikayet ederek, protesto düzenlemiş ve raduloviç'in istifa etmesini talep etmişti.
raduloviç, iki gün önce yaptığı açıklamada, gerekli reformların sistemli bir şekilde uygulanmaması ve gerekli kanunların çıkarılmaması halinde, bakanlar kurulunda yer almasının bir anlamı olmayacağını belirterek, istifa sinyali vermişti.
erken seçimler gündemde
raduloviç'in bu kararının ardından ülkede erken seçimler gündeme geldi.
koalisyon ortağı sırp ilerleme partisi (sns) lideri ve başbakan yardımcısı aleksandar vuçiç, parti içinde erken seçime gidilmesini tartışacaklarını kaydetti.
bugüne kadar sırbistan'da önemli işlerin yapıldığını belirten vuçiç, "ancak, daha da iyi işlerin yapılabileceğini düşünüyorum. geleceğe daha hızlı ilerleyeceğimiz görüşündeyim"dedi.
sns, erken seçime gidilmesi yönünde karar alırsa teklif cumhurbaşkanı tomislav nikoliç'in onayına sunulacak.
kaynak: ajanslar
Yorumlar