Sırbistan

Sırbistan'da hükümet kuruldu

Sırbistan’da, 16 Mart'ta yapılan genel seçimlerin ardından Sırp İlerleme Partisi hükümeti kurdu. 16 koltuklu kabinede bir de Boşnak bakan var.

Konular: Sırbistan, Balkanlar
Al Jazeera'ya konuşan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, ülkesinin Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu vurguladI. [AFP]

hükümette toplam 16 bakanlık var. bunlardan ticaret, telekomunikasyon ve turizm bakanlığı’na boşnak siyasetçi rasim lyayiç getirildi.

sırp ilerleme partisi (sns), hükümeti sırbistan sosyalist parti (sps) ve voyvodinalı macarlar birliği (svm) ile koalisyon yaparak kurdu. 250 sandalyeli meclisten 198 milletvekili yeni hükümete onay verdi.

aleksandar vuçiç liderliğindeki muhafazakâr sırp ilerleme partisi (sns), 16 mart'ta yapılan genel seçimlerde oyların yüzde 48,7'sini alarak 250 sandalyeli parlamentoda 155 milletvekiliyle temsil edilme hakkını kazanmıştı.

sırbistan cumhurbaşkanı tomislav nikoliç, sns genel başkanı aleksandar vuçiç'i yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

sns genel başkanı vuçiç, bundan sonraki dönemin acı gerçeklerle yüzleşme zamanı olduğunu belirterek, "önümüzdeki 4 yıl içerisinde sırbistan'da sağlıklı bir refah devleti kuracağımıza inanıyorum. bütçemizin gelir ve giderleri ile reformlar konusunda çalışmamız lazım" dedi.

vuçiç hükümetin hedefi olarak; köklü  reformlar, özel sektöre destek ve bütçe dengesini sağlamayı gösterdi.

kaynak: tanjug, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;