Kobani
SMDK'dan Kobaililere 120 ton gıda
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu üyesi Hevaron Şerif, Kobani krizini takip etmek için kurdukları heyetin Kobanili sığınmacılara 120 tonluk gıda yardımını dağıtmaya başlayacaklarını söyledi.

suriye muhalif ve devrimci güçler ulusal koalisyonu'nun (smdk) 120 tonluk 3000 gıda kumanyasını, antep, suruç ve urfa bölgelerindeki kobanili sığınmacılara dağıtmaya başlayacağını ifade eden şerif, mersin ve tarsus gibi bölgelere de imkanların el verdiği kadar yardım sağlanması için çalışma yapıldığını belirtti.
işid’in saldırıları nedeni ile koabni’den türkiye’ye sığınan suriyelilerin durumuna vakıf olmak için daha önce bölgeyi ziyaret eden smdk temsilcileri, sığınmacılara 200 bin dolarlık bütçe ayırıldığını duyurmuştu.
smdk kobani sığınmacıları heyeti üyesi koman hüseyin, yardım dağıtımı takımlarının geçici hükümet, suriye kürtleri ulusal meclisi (enks) ve heyetin kendisi tarafından bağımsız isimlerden oluşturulduğunu ve yardımın adaletli ve düzenli bir şekilde dağıtıldığını ifade etti.
kaynak: smdk
Yorumlar