Afrika

Somali'de başbakanlık binasına saldırı

Başkent Mogadişu'da düzenlenen intihar eyleminde en az bir kişi yaşamını yitirirken iki kişi de yaralandı.

Haberin Öne Çıkanları

Üstlenen olmadı

Eş Şebab şüphesi

Mücadele sürüyor

Saldırıyı henüz üstlenen olmasa da, El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünün başkentte benzer saldırılar düzenlediği biliniyor. [AFP]

somali’nin başkenti mogadişu’da, başbakanlık binası yakınlarında intihar saldırısı düzenlendi. reuters'e konuşan bir güvenlik yetkilisi saldırıda en az bir kişinin yaşamını yitirdiğini, iki kişinin de yaralandığını duyurdu.

afp’ye açıklamalarda bulunan askeri yetkili abdülkadir ali ise, saldırı sonrasında olay yerinde altı ceset gördüğünü öne sürdü.

intihar eylemcisi, saldırıyı etiyopya büyükelçiliği ve başkakanlık binası arasında yer alan duvarın yakınlarında, birkaç güvenlik görevlisinin olduğu bölgede gerçekleştirdi.

görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin bina ve çevresine girişi yasakladığını ifade ediyor.

eş şebab şüphesi

saldırıyı henüz üstlenen olmasa da, el kaide bağlantılı eş şebab örgütünün başkentte benzer saldırılar düzenlediği biliniyor.

somali ordusu ve afrika birliği kuvvetleri şebab militanlarına karşı yoğun mücadeleyi sürdürüyor.

afrika birliği'ne bağlı birlikler bir süre önce, ülkede birçok bölgeyi eş şebab'tan geri almıştı. ancak örgüt halen gerilla saldırılarıyla somali'de büyük tehlike teşkil ediyor.

eş şebab ve el kaide arasındaki bağın temelde ideolojik olduğu biliniyor. uzmanlar, eş şebab’ın el kaide’den tavsiye ve eğitim aldığını ancak geçmişte örgütün kendisini, 'el kaide’nin bir uzantısından çok, müttefiki' olarak gördüğünü belirtiyor.

somali'deki federal hükümeti devirmek istieyen eş şebab, ülkenin şeriat ile yönetilmesinden yana.

yaklaşık 20 yıl süren iç savaş, somali'yi dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri haline getirmiş durumda.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;