Afrika

Somali'de şiddetli patlama

Başkent Mogadişu'da, parlamento binası dışında meydana gelen patlamada en az bir kişinin öldüğü bildiriliyor.

Haberin Öne Çıkanları

Mogadişu sarsıldı

Nedeni netleşmedi

Polis kordon oluşturdu

Olayın sorumluluğu henüz üstlenen olmadı. [EPA]

somali'nin başkenti mogadişu'da büyük bir patlama meydana geldi. parlamento binası dışındaki patlamanın nedeni henüz netleşmedi. 

fransız haber ajansı afp'nin olay yerindeki muhabiri patlamaya bir araca yerleştirilen bombanın neden olmuş olabileceğini söyledi. afp muhabirine göre, patlama sonucu en az bir kişi öldü. ancak bu haber henüz diğer kaynaklarca doğrulanmadı. 

bir görgü tanığı ise ingiliz reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "saldırıyı bir intihar eylemcisinin düzenleyip düzenlemediğini bilmiyoruz. polis burada ve bölgeyi kordon altına aldı" dedi.

olayın sorumluluğu henüz üstlenen olmadı.

'eş şebab'a destek' çağrısı

el kaide'yle bağlantılı eş şebab örgütü, daha önce somali'de birçok saldırı düzenlemişti. el kaide lideri eymen zevahiri, bu hafta tüm müslümanlara, 'eş şebab'a destek olma' çağrısında bulunmuştu. 

eş şebab ve el kaide arasındaki bağın temelde ideolojik olduğu biliniyor. uzmanlar, eş şebab’ın el kaide’den tavsiye ve eğitim aldığını ancak geçmişte örgütün kendisini, 'el kaide’nin bir uzantısından çok, müttefiki' olarak gördüğünü belirtiyor.

somali'deki federal hükümeti devirmek istieyen eş şebab, ülkenin şeriat ile yönetilmesinden yana. 

yaklaşık 20 yıl süren iç savaş, somali'yi dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri haline getirmiş durumda.

afrika birliği'ne bağlı birlikler bir süre önce, ülkede birçok bölgeyi eş şebab'tan geri almıştı. ancak örgüt halen gerilla saldırılarıyla somali'de büyük tehlike teşkil ediyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;