Bilim-Teknoloji

Sony DDOS saldırılarına başladı

Uğradığı siber saldırının yaralarını sarmaya çalışan Sony Pictures, sızdırılan bilgilerine erişimi engellemek için DDOS saldırılarına başladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Sony, sızıdırılan bilgilerine erişimi engellemek için DDOS saldırılarına başladı. [Fotoğraf: AP]
guardians of peace örgütünün saldırısı sonucunda çalışan bilgilerinden, e-posta yazışmalarına kadar büyük miktarda veriyi hacker'lara kaptıran sony pictures, hassas bilgilerine erişim sağlanmaması için hacker'lar gibi ddos saldırılarına başladı. 
re/code sitesinin verdiği bilgiye göre, sony pictures tokyo ve singapur'da faaliyet gösteren amazon web services'a bağlı bulut bilişim birimini kullanarak ddos saldırılarına başladı. re/code'a konuşan kaynaklar, söz konusu yöntemin birçok medya kuruluşu tarafından korsan film ve müzik dağıtımının önüne geçmek için kullanıldığını belirtti. 
amaç yavaşlatmak 
sony'nin ddos kullanarak aldığı önlem, firmanın korsan dosyaların belirmeye başladığı ilk zamanlarda mediadefender firmasıyla geliştirdiği yönteme benzetiliyor. mediadefedner, örümcek adam gibi zamanın ünlü filmlerine ait sayısız sahte dosya üretiyor ve korsan dosya indirmek isteyenler saatlerce boş bir dosyayı indirerek vakit harcıyordu. 
bedava dosya indirmek isteyen kullanıcıları sinirlendirerek sonunda vazgeçmelerini sağlayan yöntem, gelişen torrent sistemiyle zamanla aşılmıştı. 
sony'nin, yüzlerce bilgisayardan oluşan bir birimi tamamen ddos saldırılarına adadığı ve internete sızan bilgilere erişimi ve indirilmerini yavaşlatmayı amaçladığı beilirtildi. 
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;