Bilim-Teknoloji

Sony içindeki kavga e-postalarda ortaya çıktı

Sony Pictures'a düzenlenen hacker saldırısı, firma içindeki kavgayı ortaya koyan e-postaları da açığa çıkardı. Yazışmalar, yapımcı Scott Rudin ile Sony Pictures Eşbaşkanı Amy Pascal'ın 'Jobs' filmi nedeniyle birbirine düştüğünü gösterdi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Sony Pictures'a düzenlenen saldırıyı üstlenen GOP'nin kaynağı halen bilinmiyor. [Fotoğraf: Twitter]

sony pictures'ın geçtiğimiz hafta maruz kaldığı siber saldırı, yöneticilerin maaşları, kullanılmayan senaryolar, e-postalar ve aktörlerin otellerde kullandığı sahte isimler gibi birçok bilgiyi gün yüzüne çıkardı. şirketin büyük prestij kaybına neden olan bilgilerin başında, 'jobs' filminin yapımcısı ile sony pictures eşbaşkanı amy pascal arasındaki e-posta yazışmaları oldu.

gawker sitesi tarafından yayımlanan e-postalarda, apple'ın 2012'de hayatını kaybeden ceo'su steve jobs'ın konu edildiği 'jobs' filmi üzerinde yaşanan ve ağır sözlerin sarf edildiği kavga gözler önüne serildi. rudin, projese aşamasında olan cleopatra filminde yer alacak angelina jolie istemediği için jobs filminin yönetmenliğine istediği isim david fincher getirilmediği için sitem ederken, pascal 'kendisini tehdit etmemesi konusunda' uyarıda bulunuyor. rudin ise pascal'a kendisiyle düzgün konuşmasını ve cleopatra'nın senaryosunu jolie'nin beğenmediğini söylüyor.

rudin, jolie için 'yeteneksiz şımarık çocuk' ifadesini kullanırken, cleopatra filminin rafa kaldırılmasını istiyor.

[[Fotoğraf: Gawker]]

'uzun süre unutmayacağım'

e-postalarda, jolie'ye hakaret eden rudin, jobs filminin ellerinden çıkmaması için pascal'a 'angelina jolie'nin çenesini kapatmasını' söylüyor.

pascal, cleopatra filminin iptal edilmesine karşı çıkarken, anlaşmazlıklar sonucu rakip universal filmine geçen film için rudin'e ateş püskürüyor. pascal, 'tiksindirici davranışlar sergilediğini' belirttiği rudin'in yaptığını uzun süre unutmayacağını belirtiyor.

jobs filminin kaybedilmesi üzerine bir yöneticiye e-posta gönderen pascal, rudin'in anlaşmasının feshedilmesini istiyor.

[[Fotoğraf: Gawker]]

yükseliş beklerken ağır darbe geldi

amy pascal ve angelina jolie ortaya çıkan e-postalar hakkında yorum yapmayı reddetti. gawker'da yayımlanan yazışmalar hakkında konuşan scott rudin ise "yaşanan olaylar ortaya çıkarılan açık saçık e-postalarla ilgili değil... bu bir suç eylemi ve arkasında olan insanlar suçluların hak ettiği gibi cezalandırılmalı" ifadesini kullandı.

anonymous ile 2011'de başlayan sony'ye yönelik siber saldırılar, en son olarak guardians of peace (gop) ve lizard squad örgütleriyle devam ediyor. sony pictures'ın yaşadığı siber saldırının boyutu o denli büyük oldu ki, firmanın kasım ayında açıkladığı ve kar artışı gösteren finansal beklentinin değişeceği düşünülüyor.

sony pictures'ın 24 kasım'da maruz kaldığı saldırı neredeyse tüm bilgisayar ağının çökmesine neden olurken, firmadaki bilgi sisteminin tamamen faaliyete geçmesinin 2-3 ay sürebileceği belirtildi.

fbi, 'the interview' filmi nedeniyle saldırının arkasında olduğu düşünülen kuzey kore'nin saldırıdan sorumlu olduğuna dair kesin bir delil bulunamadığını açıklamıştı.

kaynak: gawker ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;