Süleyman Seba

Süleyman Seba hayatını kaybetti

Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Seba sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş

rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören türk futbolunun unutulmaz ismi, koç vakfı amerikan hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

süleyman seba için, 15 ağustos cuma günü saat 11.00'da vodafone arena'da tören düzenlenecek.

efsane başkanın cenazesi, dolmabahçe camii'nde cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından feriköy mezarlığında toprağa verilecek.

solunum yollarındaki enfeksiyon sebebiyle ankara gülhane askeri tıp akademisi'nde (gata) tedavi altına alınan, daha sonra tespit edilen kalın bağırsak kitlesi sebebiyle operasyon geçiren seba, bir süredir tedavi görüyordu. 

seba, hakkı yeten'den sonra beşiktaş kulübü’nde onursal başkanlığa seçilen ikinci kişiydi. futbol takımı, onun başkanlık yaptığı 1984-2000 yılları arasında beş kez lig şampiyonu oldu.

gençlere verdiği önem, sportmen tavırları ve polemiklerden uzak duran kişiliğiyle seba, sadece beşiktaş'ın değil, türk futbolunun önde gelen isimleri arasında yer alıyordu.

beşiktaş, internet sitesinden bir açıklama yayınlandı:

"beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, onursal başkanımız süleyman seba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi süleyman seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm beşiktaşlıların içinde yaşayacak... hatıraları ise asla akıllarımızdan çıkmayacak.

süleyman seba'nın adı, her beşiktaşlı için gurur duyduğu büyük bir değer olarak hem gönüllerimizin hem de tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazıldı.

onursal başkanımız süleyman seba'nın toprağı bol, ruhu şad olsun... tüm hakkımız kendisine helal olsun...

süleyma seba'ya allah'tan rahmet, tüm beşiktaş camiasına, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

gül ve erdoğan'dan taziye mesajı

cumhurbaşkanı abdullah gül, hayatını kaybeden beşiktaş onursal bakanı süleyman seba'nın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

gül, seba'nın vefatını vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, seba'nın spor camiasında sembol bir isim olduğunu dile getirdi:

"süleyman seba, beyefendi duruşu, yapıcı ve müspet yaklaşımı, etik değerlere verdiği önem, insana ve rakiplerine duyduğu saygı, onlarla kurduğu sıcak ilişkilerle tüm spor camiasında sembol olmuş, taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmış örnek bir kişilikti. bütün hayatını beşiktaş'a ve türk sporuna adayan süleyman seba, sadece kendi kulübüne hizmet etmemiş, türk sporuna da çok değerli katkılarda bulunmuştur. eylemleri ve söylemleriyle sporun bir dostluk ve kardeşlik olduğunu ortaya koyan süleyman seba, her zaman saygıyla hatırlanacaktır. kendisine allah'tan rahmet diliyor, beşiktaş kulübü'ne ve tüm spor camiasına taziyelerimi iletiyorum."

başbakan recep tayyip erdoğan, beşiktaş onursal başkanı süleyman seba'nın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı. erdoğan, mesajında seba'nın türk sporuna çok önemli hizmetlerde bulunduğunu kaydetti: 

''beşiktaş jimnastik kulübü eski başkanlarından süleyman seba'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. efsane başkan süleyman seba, sadece beşiktaşlıların değil tüm türkiye'nin sevgisini ve saygısını kazanmış, türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunmuş önemli bir spor adamıdır. beşiktaş jimnastik kulübü'nün onursal başkanı süleyman seba'ya allah'tan rahmet diliyor, beşiktaş ailesine, spor camiamıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.''

kaynak: al jazeera, aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;