Ortadoğu
Suriye'de intihar saldırısı
Ülkenin orta kesimindeki Selimiye kasabasında rejim yanlısı milislerin kullandığı bir bina hedef alındı. 30'dan fazla kişinin öldüğü bildiriliyor.
Haberin Öne Çıkanları
Gözlemevi duyurdu
SANA: Terör saldırısı
Hama eyaletinde

rejim karşıtı isyanın 22 aydır sürdüğü suriye'nin orta kesimindeki selimiye kasabasında bir intihar saldırısı düzenlendi. muhalif aktivistler, bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırı sonucu 30'dan fazla kişinin öldüğünü duyurdu.
londra merkezli suriye insan hakları gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, saldırıda rejim yanlısı milislerin kullandığı bir bina hedef alındı.
suriye'nin resmi haber ajansı sana ise haberinde "selimiye'nin kalbinde bir araçla düzenlenen terörist intihar saldırısı sonucu ölenler ve yaralananlar oldu" ifadesine yer verdi.
hama eyaletine bağlı selimiye kasabası, suriye'de isyanın başladığı mart 2011'den bu yana şiddetli çatışmalara sahne olmamıştı.
öte yandan suriye insan hakları gözlemevi, başkent şam'ın kenar mahallelerinden dummar'da da şiddetli bir patlama meydana geldiğini bildirdi. bölgede ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.
'mücadele sürecek'
sözkonusu saldırılar, suriye savunma bakanı fehd casim feric'in "mücadele, ülkenin karşı karşıya olduğu komplonun üstesinden gelinene kadar devam edecektir" şeklindeki açıklamasını takip etti.
feric, devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında, "suriye, filistin'in ve işgal altındaki arap ülkelerinin özgürlüğü için çalışan tek ülke. bu nedenle, siyonistler ve amerikalılar tarafından kurulan komplo, israil için bazı arap rejimlerinin maddi desteğiyle artıyor" dedi.
askeri denetleme sırasında yaptığı açıklamada feric, "başarısızlığa uğrayacak bu komploya karşı mücadele veriyoruz" ifadesini kullandı.
suriye'de bu sıcak gelişmeler yaşanırken, suriye muhalif ve devrimci güçler ulusal koalisyonu (smdk), istanbul'da toplandı. muhalifler, özgür suriye ordusu (öso) gibi silahlı gruplardan ve 'dost devletlerden' fikir alınacağı gerekçesiyle, geçiş hükümetinin ertelenmesine karar verdi.
bm: ölü sayısı 60 bini aştı
suriye'de, demokratik reform talebiyle başlayan gösteriler, daha sonra muhaliflerle rejim güçleri arasında silahlı çatışmalara dönüşmüştü. bm'nin tahminine göre, ülkede çatışmalar sonucu 60 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
muhalifler suriye devlet başkanı beşar esed'in görevi bırakmasını talep ederken, şam yönetimi 'silahlı isyancılar ülkeden temizlenene dek' operasyonların süreceğini vurguluyor.
kaynak: ajanslar
Yorumlar