Suudi Arabistan'dan Lübnan'a 3 milyar dolar yardım | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Türkiye ve çevresindeki bölgeden son dakika haberleri ve analizler

Suriye'de iç savaş

Suudi Arabistan'dan Lübnan'a 3 milyar dolar yardım

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Suudi Arabistan'ın Lübnan ordusuna 3 milyar dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

Konular: Ortadoğu, Lübnan
Lübnan ordusunun ülkedeki karışıklıkla baş edemediği algısı yaygın [Reuters]

televizyondan halka seslenen mişel süleyman, "kardeş suudi arabistan'ın kralı, kabiliyetlerini güçlendirmesi için lübnan ordusuna, son derece müteşekkir olduğumuz 3 milyar dolarlık bu cömert yardımı yapmıştır" diye konuştu. 

yardımın açıklanması, lübnan'da iç siyasette gerilimin yeniden tırmandığı bir döneme denk geldi. cuma günü eski maliye bakanı muhammed şatah bombalı saldırıda hayatını kaybetmiş, başbakan necip mikati, saldırıdan hizbullah'ı sorumlu tutmuştu.

şatah suriye'deki beşar esed rejimine karşı duruşuyla bilinen 14 mart hareketinin içinde yer alıyordu. hizbullah ise suriyeli muhaliflere karşı esed rejiminin yanında savaşıyor. 

silahlar fransa'dan
 
lübnan cumhurbaşkanı mişel süleyman suudi kralı'nın, lübnan ordusuna verilecek silahların fransa'dan alınacağını söylediğini aktardı. 
 
pazar günü suudi arabistan'ın ziyaret eden fransa cumhurbaşkanı francois hollande da, talep edilmesi durumunda lübnan ordusuna silah sağlayabileceklerini söyledi. 

kaynak: ajanslar

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;