Fransa
Telefonu hayatını kurtardı
Paris'teki saldırıları, dehşeti birinci elden yaşayanlar, ölümden kıl payı kurtulanlar anlattı. Benjamin, yaralı halde ölümü beklerken atığı mesajlarla sesini duyurmaya çalıştı, Sylvestre ise cep telefonu sayesinde hayata tutundu. Bir başka kadın ise ölümle göz göze geldiği anları anlattı.
100'den fazla kişinin öldüğü paris saldırılarından yara almadan kurtulan bir kadın... yaşadığı dehşeti, saldırganı gördüğü anı anlattı. "onunla göz göze geldim. netti... bizi öldürmek istiyordu" diyor.
cep telefonu kurtardı.
sylvestre telefonla konuşurken patladı bomba. tam kapatmak üzerindeydi, telefon hala kulağındaydı. tam o anda bir saldırgan üzerindeki bombaları patlattı. şarapnel parçaları etrafta uçuşurken bir tanesi sylvestre'nin hala kulağında tuttuğu telefona isabet etti. bir diğeri ise deri montunu deldi, karnını sıyırdı. sylvestre telefonunu gösteriyor, "bunun sayesinde hayattayım" diyor. çünkü telefon olmasaydı o şarapnel başına isabet etmiş olacaktı.
benjamin'in feryadı
benjamin cazenovez konserdeydi. saldırganlar konseri bastığında birinci kattaki balkonda konseri izliyordu. ilk ateş sırasında yaralandı. facebook'tan mesaj attı, yardım çağrısında bulundu. yazdıkları, konser salonundaki dehşeti gözler önüne seriyor.
"hala birinci kattayım. kötü yaralandım. katliamı hızlandırdılar. içeride hayatta kalanlar var. herkesi tek tek kesiyorlar. birinci kat. çabuk!"
"bu bir katliam. cansız bedenler her yerde."
benjamin kurtarıldı ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. ancak arkadaşları saldırıda öldürüldü.
kaynak: itele, reuters, al jazeera
Yorumlar