Tunus

Tunus'ta saldırı sonrası turizm kampanyası

Tunus'ta turistlerin öldürüldüğü ve ülkenin en önemli gelir kaynağı olan turizme darbe vurması beklenen müze saldırısının ardından Twitter'da 'Tunus'a tatile gidin' kampanyası başlatıldı.

Konular: Ortadoğu
Müzeye düzenlenen saldırıda çoğu turist 20 sivil ve bir polis öldü, 2 saldırgan da öldürüldü. [Fotoğraf: AA]

twitter'da #visittunisia, #supporttunisia, #iwillcometotunisia etiketleriyle kampanya başlatıldı ve tatil için tunus'a gidilmesi çağrısı yapıldı.

saldırı sonrası ülkeye seyahat için yapılan çok sayıda rezervasyonun iptal edilmesi sonrasında kampanya çağrısı başladı.

tunus’ta silahlı kişilerin ulusal bardo müzesi'ne saldırı düzenlemesi ve çoğu turist 19 sivilin öldürülmesi ülkede başlayan turizm sezonunu da tehlikeye soktu.

2011'de başlayan tunus devrimi sırasında ülkede sekteye uğrayan turizm sektörünün, çarşamba günü meydana gelen bardo müzesi'ndeki silahlı saldırıda turistlerin öldürülmesi sonrasında daha da kötü etkilenmesi bekleniyor.

uzmanlara göre, turizm mevsiminin başlangıcında düzenlenen bu saldırı ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri sayılan turizm sektörüne darbe vuracak.

seyahat ajansları fransız ulusal birliği (snav) başkanı jean-pierre mas, “bu saldırı tunus’un turizm sektörü için ve dolayısıyla ülke için, özgürlük ruhu için kötü” ifadelerini kullandı.

afp’ye konuşan mas, turizme vurulacak darbenin diğer müslüman ülkelere de yayılabileceğini dile getirdi.

tunus dışişleri bakanlığı ile sürekli irtibat halinde olduklarını söyleyen mas, “panik yok. sadece tunus'a gelen turistlerin dikkatlı olmalarını tavsiye edebiliriz” diye konuştu.

tunus'taki tarihi bardo müzesi'ne yapılan silah baskın sırasında japon, italyan, ispanyol ve kolombiyalıların olduğu 19 turist ve 3 tunuslu hayatını kaybetmişti.

ülke nüfusunun en az yüzde 10’u gelirini turizm sektöründen elde ediyor. sektör, en az 400 bin kişiyi istihdam etmekle beraber gayri safi yurtiçi hasıla’nın yüzde 7’sini kapsıyor.

‘turizm hayatı önem taşıyor’

birleşmiş milletler dünya turizm organizasyonu (unwto), çarşamba günü müzeye yapılan ‘korkunç saldırıyı’ kınadı.

organizasyon başkanı taleb rifai, yaptığı yazılı açıklamada, organizasyonun ‘ülkenin ekonomisi hayati önem taşıyan’ turizm sektörünü geliştirmek ve desteklemek için elinden geleni yapacağını vurguladı.

resmi verilere göre, 2014'te ülkeye gelen turistlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3.2 artarak, 6 milyona ulaşabildi.

2010'daise, ülkeyi ziyaret eden turistlerin sayısı 7 milyondan fazla olarak kayda geçmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;