Türkiye

Uzakdoğulu turiste saldırı

Ankara'da Tayland Büyükelçiliği önünde Uygur Türkleri için düzenlenen eylemde Uzakdoğulu bir turist saldırıya uğradı. Çin Büyükelçiliği'ne girmek isteyen eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti.

Konular: Türkiye, Çin

doğu türkistan'da yaşananları protesto etmek için ankara'da tayland büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, yakınlarından geçen uzakdoğulu bir kadına saldırdı. güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine grup, saçını çekip tartakladıkları turisti bıraktı. 

polis kadın turisti bariyerin arkasına aldı. grup basın açıklamasının ardından çin büyükelçiliği'ne geçti.

grup, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından polis barikatını aşarak çin büyükelçiliği'ne girmek istedi. bunun üzerine polis ile göstericiler arasında arbede çıktı. polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. müdahale sırasında gazdan çok sayıda kişi etkilendi.

son olarak sincan uygur özerk bölgesi'nden kaçıp tayland'a sığınan 115 doğu türkistanlı çin'e iade edilmişti. dışişleri bakanlığı iade kararından dolayı tayland'ı kınamıştı. gece vakti, istanbul'da da tayland konsolosluğu önünde protesto gösterisi yapılmıştı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;