Van Depremi
Van'da yeni mucizeler
Öğretmen Gözde Bahar'ın depremden 67 saat sonra enkazdan çıkarılışını annesi de izledi. Öğretmen Sediye Erdem de 65 saat sonra sağ kurtuldu.
Haberin Öne Çıkanları
Çalışmalar sürüyor
Aileler kurtarmayı izledi
Serhat kurtarılamadı

türkiye’yi sarsan depremin meydana geldiği van'dan, umutlu haberler gelmeye devam ediyor. depremin üzerinden geçen 67 saatin ardından öğretmen gözde bahar enkaz altından kurtarıldı.
öğretmenin annesi şüküfe çamoğlu, kızının enkazdan gün ışığına çıkarılmasını gözyaşları içerisinde izledi.
bir öğretmen daha kurtarıldı

ekipler, eyüp erdem'e ulaşmak için iğneyle kuyu kazdı. [aa]
yüzleri güldüren bir başka haber de yine erciş'ten geldi. depremden yaklaşık 61 saat sonra, erciş ilçesinde bir üniversite öğrencisi çöken binanın enkazından yaralı olarak kurtarıldı. ilçe merkezindeki seylan caddesi'nde bulunan aydınlar apartmanının enkazında süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda 18 yaşındaki eyüp erdem'e ulaşıldı.
ekipler uzun saatler süren çalışmalar sonucu erdem'i bulunduğu yerden yaralı olarak çıkarmayı başardı. sedyeye konulan erdem, ambulansa taşındı. eyüp erdem, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla ilçede oluşturulan sahra hastanesi'ne kaldırıldı.
deprem anından bu yana enkazın başından ayrılmayan baba salih erdem, oğlunun erciş'te makine bölümünde yüksek okul eğitimi gördüğünü, yaklaşık bir ay önce yaşadıkları muş'un malazgirt ilçesinden erciş'e geldiğini söyledi. salih erdem, oğlunun arkadaşlarıyla beraber kiraladıkları bu evde yaşadığını anlattı.
bu arada enkazdan çıkarılırken bilincinin açık olduğu görülen üniversite öğrencisi eyüp erdem'in, kurtarma çalışmaları sırasında bulunduğu yerden ekiplerle konuştuğu duyuldu.
erdem’in kurtarılması hem arama kurtarma ekiplerine hem de endişeyle enkaz altındaki yakınlarının kurtarılmasını bekleyen diğer depremzedelere moral kaynağı oldu.
serhat'ın kaderi de yunus gibi
öte yandan van merkezdeki bir enkazda yürütülen arama kurtarma çalışmalarından gelen sevindirici haber ise acıyla sonlandı. yıkıntıların arasından sağ çıkarılan 11 yaşındaki serhat gür, hastanede yaşamını yitirdi.
kurtarma ekipleri serhat’ı, kazım karabekir caddesi'nde yedi katlı bina enkazında depremden yaklaşık 50 saat sonra buldu. serhat’ı sıkıştığı yerden çıkarmak için seferber olan ekipler üç buçuk saat aralıksız çalıştı. yaralı olarak çıkarılan serhat, van bölge araştırma hastanesinde, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
salı günü de, enkazdaki görüntüsüyle van depreminin adeta sembolü olan 13 yaşındaki yunus geray, saatler süren çalışmanın ardından sağ olarak kurtarılmış ancak hastane yolunda hayatını kaybetmişti.
kaynak: ajanslar
Yorumlar