Bilim-Teknoloji

Yandex, Facebook’taki bilgilere erişebilecek

Dünyanın en büyük arama motoru Google’ın rakibi Rus şirketi Yandex, Facebook'un bir milyar üyesinin herkesin erişimine açık olan bilgilerini veri tabanına kattığını açıkladı.

Konular: Rusya, Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Yandex, Facebook ile anlaştı

Gizli olmayan bilgilere erişebilecek

Facebook üzerinde Yandex ile arama

1993 yılında kurulan Yandex, son yıllarda yaptığı atılımla dikkat çekti. [CHA]

rus arama motoru yandex, rusya ile türkiye'nin yanı sıra azerbaycan ve ukrayna gibi bağımsız devletler topluluğu ülkelerinde bulunan facebook kullanıcılarının açık bilgilerine erişim sağlayabilecek. ancak yandex, hiçbir kullanıcının gizli bilgilerine erişemeyecek.

facebook daha önce microsoft ile arama motoru bing için benzer bir anlaşmaya varmıştı. facebook platformu içinde bing’in yanı sıra yandex ile de arama yapılabilecek. facebook’ta paylaşılan içerikler, popülerlik dereceleri ve yapılan yorumlar yandex arama sonuçları sıralamasında görülebilecek.

yandex, anlaşma için para ödenmediğini ve iki tarafın da anlaşmadan faydalanacağını açıkladı.

dünyanın en büyük arama motoru google’nin facebook ile resmi bir anlaşması bulunmuyor. ancak google kullanılarak facebook'ta herkesin erişimine açık olan bilgiler kısmen de olsa bulunabiliyor.

yandex, 13,9 milyar dolarlık değeriyle doğu avrupa’nın en büyük internet şirketi. dünyanın en büyük sosyal ağı olan facebook’un değeri ise 137 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;