Türkiye

Yeni başkanın ilk işi atamalar

YÖK Başkanlığı'na Salı günü atanan Profesör Doktor Yekta Saraç YÖK Genel Kurulu'na başkanlık etti. Toplantıda 14 üniversite için rektör, bazı üniversitelere ise dekan adayları belirlenecek.

Konular: Türkiye
yektasaraç YÖK main
YÖK Genel Kurulu ilk kez Saraç'ın başkanlığında toplandı. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

saraç başkanlığında ilk kez toplanan yükseköğretim genel kurulu (yök) 2014 yılının 12.toplantısını yapıyor. toplantıya yök üyeliğine dün atanan ankara sosyal bilimler üniversitesi rektörü profesör doktor ömer demir de ilk kez katıldı. 

toplantıda, 14 üniversitenin rektörlükleri için cumhurbaşkanlığı'na sunulacak üçer adayın ismi belirlenecek, ayrıca bazı devlet üniversitelerine dekan ataması yapılacak. yök genel kurulu perşembe gün de toplanacak. 

çetinsaya'nın yerine saraç

yükseköğretim kurulu'nun (yök) kuruluş yıldönümü olan 6 kasım 2014'te prof. dr. gökhan çetinsaya'nın başbakanlık başmüşavirliği'ne atanmasıyla vekaleten yök başkanlığı'na getirilen yekta saraç'ın başkanlığı kesinleşti.

atamayı cumhurbaşkanı tayyip erdoğan yaptı. yök üyeliğine de, ankara sosyal bilimler üniversitesi rektörü prof. dr. ömer demir'i seçti.

yekta saraç kimdir?

1963 doğumlu yekta saraç, 1985'te istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun oldu. aynı yıl aynı bölümün eski türk edebiyatı ana bilim dalı'na araştırma görevlisi olarak getirildi. 2000'de profesör oldu.

2005'te bakanlar kurulu kontenjanından yök üyeliğine seçildi ve dönemin cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer tarafından bu seçim onaylandı.
19 ekim 2009'da yine bakanlar kurulu kontenjanından yök üyeliğine seçildi ve bu seçimi de o dönem cumhurbaşkanı olan cumhurbaşkanı abdullah gül onayladı.

ayrıca 13 mart 2008'de yök yürütme kurulu üyesi oldu. 21 ocak 2010'dan itibaren de yök başkanvekili olarak görevini sürdürdü. ekim 2013'te üçüncü defa yök üyeliğine yine bakanlar kurulu kontenjanından seçildi.

basılı sekiz kitabı ve pek çok dergide yayımlanan makaleleri olan saraç'ın uzmanlık alanı eski türk edebiyatı, metin şerhi, belagat-retorik. yekta saraç iki yabancı dil biliyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;