PKK

Yıldırım: Kaçacak delik arayacaksınız

Diyarbakır'da halka hitap eden Başbakan Yıldırım, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın "sivil direnişe hazırlıklı olmalısınız" sözlerini eleştirdi. Yıldırım, "Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız" dedi.

Konular: Türkiye, HDP, PKK
[Fotoğraf: AA]

diyarbakır'da toplu temel atma töreninde halka hitap eden başbakan binali yıldırım, hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın, "her an sivil bir direnişe hazır olmalısınız" sözlerini sert ifadelerle eleştirdi. yıldırım, şunları söyledi:

"diyarbakır'daki 6-7 ekim olaylarında 53 tane masum kardeşimizi kanına girenin, onların ölümüne sebep olanların kim olduğunu biliyorsunuz. akılları başlarına gelmemiş, şimdi yine vatandaşları sokağa çağırıyorlar, isyana çağırıyorlar. vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 temmuz'da gördünüz, vatandaş sokağa inince ne olduğunu gördünüz. şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz. diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağı ile iner."

"pkk en alçak, en katil terör örgütüdür"

"hdp’nin eş başkanı almanya’dan sesleniyor. ne diyor biliyor musunuz? 'pkk terör örgütü değildir'. peki pkk terör örgütü değilse, diyarbakır baro başkanı tahir elçi’yi kim katletti? dürümlü mezrasında masum aslan yürekli diyarbakırlı 16 kardeşimizi kim katletti? diyarbakır’da bomba patlatarak beş tane masum vatandaşı arabanın içinde diri diri kim yaktı? diyarbakır’da önceki dönem milletvekilimiz oya eronat’ın fidan gibi evladını kim katletti? işte pkk terör örgütü değildir diyenlere diyarbakır’dan güçlü bir ses. pkk en alçak, en katil terör örgütüdür. hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. çünkü, daha çok yatırım yapacağız. çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. bunların kirli amaçlarına erişmesine mâni olacağız."

alman süddeutsche zeitung gazetesine konuşan hdp eş genel başkanı demirtaş, "biz pkk’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. ancak, sivilleri hedef alan eylemlerini terör olarak nitelendiriyoruz" demişti.

demirtaş iki gün önce van'da yaptığı konuşmada, belediyelere kayyum atanması kararıyla ilgili ise, "halkımıza ve belediye çalışanlarımıza sesleniyorum: kayyumu tanımayın ve emirlerini yerine getirmeyin. diktatörlüğe geçtik. biz böyle bir adama biat etmeyeceğiz. her an sivil bir direnişe hazır olmalısınız. bizim için ölüm kalım meselesidir bugünler" ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: al jazeera, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;