Soma'da Facia

Yusuf Yerkel görevden alındı

Soma'da Başbakan'ı protesto eden madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel görevden alındı. Özel Kalem Müdür Yardımcılığı'ndan başka bir göreve kaydırılacak.

Yusuf Yerkel'in hangi göreve getirileceği henüz belli değil. [Fotoğraf: Mehmet Emin AL/Depo Photos/Reuters]

soma'daki maden faciası sırasında özel harekat polislerinin müdahale ettiği kocabıyık'ı tekmeleyen başbakanlık müşaviri yusuf yerkel'in görevine son verildi.

anadolu ajansı'nın haberine göre yerkel'in başbakan özel kalem müdür yardımcılığı görevi 21 mayıs (çarşamba) günü itibarıyla son buldu.

yerkel başka bir göreve kaydırılacak. bu görevin ne olduğu henüz belli değil.

ajansın başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre yerkel'in görevini kimin üstleneceği de netleşmedi.

yerkel başbakan özel kalem müdür yardımcılığı görevine yaklaşık üç yıl önce getirilmişti.

yerkel, olaydan sonra üzgün olduğunu söylemiş, tekme sırasında ayağında hasar oluştuğu gerekçesiyle iş göremezlik raporu almıştı. 

başbakan yardımcısı bülent arınç, yerkel'i eleştirmiş, idari soruşturma açılması durumunda başbakanlık'ın "gerekeni yapacağını" söylemişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;