ABD’de bütçe açığı gerileyecek

ABD’den aylar sonra iyi haberler geldi. Kongre bütçe ofisi, 2012 yılında bütçe açığının yüzde 6.2’ye gerilemesinin beklendiğini açıkladı.

Haberin Öne Çıkanları

Bütçe açığı 6.2'ye gerileyecek

abd'de kongre bütçe ofisi (cbo), ülkenin bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya (gsyh) oranının 2012 yılında yüzde 6,2'ye gerilemesinin beklendiğini bildirdi.

kongre bütçe ofisinden yapılan açıklamada, bu yıl gsyh'nin yüzde 8,5'i seviyesine ulaşacağı tahmin edilen bütçe açığının gelecek yıl yüzde 6,2'ye gerilemesinin öngörüldüğü ifade edildi.

bütçe ofisi, bütçe açığını azaltmak konusunda geçen ay varılan anlaşma ve düşük faiz oranlarının etkisiyle 2011 yılı bütçe açığı tahminini de 1 trilyon 399 milyar dolardan 1 trilyon 284 milyar dolara indirdi.

bütçe ofisi, 2012 yılı bütçe açığı tahminini ise 1 trilyon 891 milyar dolardan 973 milyar dolar seviyesine çekti.

cbo'nun tahminlerine göre, bütçe açığı gelecek 10 yılda 3,3 trilyon dolar azalacak, ülke ekonomisi bu yıl yüzde 2,3 oranında büyüyecek, işsizlik oranı ise bu yıl yüzde 8,9 olacak.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;