Barcelona avantajı yakaladı
223. El Clasico'da ezeli rakipler sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın yıldızı, Real Madrid'in beraberlik golünü de atan 19 yaşındaki genç Fransız Raphael Varane oldu.
Konular:
Futbol
Haberin Öne Çıkanları
İlk gol Xavi'den
Real'in golü Varane'den
Rövanş 27 Şubat'ta

ispanya kral kupası yarı final ilk maçında real madrid ile barcelona sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. yılın ilk el clasico'sunda barcelona evinde oynayacağı rövanş maçı öncesinde avantajı eline geçirdi.
santiago bernabeu'da oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede katalan ekibi 50. dakikada cesc fabregas'ın golüyle öne geçti, real madrid bu gole 81. dakikada 19 yaşındaki genç oyuncusu varane ile karşılık verdi.
barcelona'nın xavi ile 21. dakikada bir şutu direkten döndü.
real madrid'in genç fransız savunma oyuncusu varane, maçın en dikkat çeken ismi oldu. takımının beraberlik golünü atan varane, maçın ilk yarısında da xavi'nin şutunu çizgi üzerinden çıkardı.
kupada rövanş maçı 27 şubat'ta camp nou'da oynanacak.
real madrid'de cezalı sergio ramos, coentrao ve di maria ile sakatlıkları bulunan pepe ve kaptan casillas bu maçta forma giyemedi. jose mourinho, kalede yeni transfer diego lopez'e şans verdi.
kadrosunda sakat ya da cezalı oyuncu bulunmayan katalan ekibi ise zorlu deplasmana tam kadro olarak çıktı.
bernabeu'da iki takım da ilk yarıda girdiği önemli fırsatları kullanamadı. karşılaşmaya daha hızlı başlayan real madrid maçın 9. dakikasında ilk tehlikeli atağı geliştirdi. ronaldo'nun kullandığı serbest vuruşta kaleci topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
barcelona ise 21. dakikada gole çok yaklaştı. xavi'nin kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü.
ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.
ikinci yarıya ise barcelona daha istekli başladı. katalan ekibi 50. dakikada fabregas ile golü buldu. real madrid savunmasının uzaklaştıramadığı top messi de kaldı, arjantinli yıldız, ceza sahasına hareketlenen fabregas'ın önüne topu gönderdi. kaleci ile karşı karşıya kalan ispanyol oyuncu, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
73. dakikada ise barcelona farkı ikiye çıkarma şansını kullanamadı. hızlı gelişen barcelona atağında pedro kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, topu direğin dibinden auta gönderdi.
real madrid'in beraberlik golü ise 81. dakikada geldi. mesut özil'in sağ kanattan yaptığı ortada iyi yükselen varane kafayı vurdu, yere de çarpan top ardından ağlara gitti.
88. dakikada jordi alba'nın ceza sahası içinden attığı şutta kaleci pedro lopez son anda topu kornere çeldi.
zorlu mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
o an

maçın yıldızı bir gol atıp, bir topu da çizgiden çıkaran genç fransız varane oldu. [afp]
kaynak: ajanslar
Yorumlar