Gillard eşcinselleri savundu
Avustralya Başbakanı, Hristiyan Lobisi Başkanı'nın gay ve lezbiyenlerin yaşam şekillerini yargılaması üzerine, grubun ekim ayındaki konferansında konuşma yapmaktan vazgeçti.
Haberin Öne Çıkanları
Ekim'de yapılacaktı
'Sigaradan kötü'
'Kalpsizce ve yanlış'

avustralya başbakanı julia gillard, avustralya hristiyanları lobisi’nin konferansında yapacağı konuşmayı, lobi başkanının ‘sigara içmenin eşcinsel yaşam tarzından daha sağlıklı’ olduğunu söylemesinin ardından iptal etti.
ekim ayındaki toplantısında konuşma yapması beklenen gillard, lobi başkanının eşcinsellik hakkında sarf ettiği ‘hakaret içeren’ ve ‘uygunsuz’ yorumlar üzerine konuşma yapmayacağını açıkladı.
hristiyanlık prensipleri konusunda muhafazakar tutumuyla bilinen grubun başkanı jim wallence, çarşamba günü eşcinsel evliliklerin ele alındığı bir tartışmada konuşmuştu.
wallence, “eşcinsel toplum ile ilgili istatistiklere bakıldığında, insan ömrünü 20 yıl azaltan madde bağımlılığından farkı olmadığını görüyoruz. bu nedenle sigara içenlere büyük bir özür borçlu olduğumuzu düşünüyorum. sigara içenlerin yaşamı yedi ile 10 yıl arasında kısalıyor ve buna rağmen çocuklarımıza okulda sigara içmemeleri gerektiğini söylüyoruz” dedi.
wallence, verilerin kendisini üzdüğünü belirterek, “benim söylemeye çalıştığım eşcinsel yaşam tarzının bu problemleri beraberinde getirdiği ve bu yaşam tarzlarının evliliğin teşvik edilerek normalleştirilmesi gerektiği” diye konuştu.
'kalpsizce ve yanlış'
kendisi bir ateist olan ve eşcinsel evliliğin yasallaşmasına karşı olan gillard, konu hakkındaki tartışmanın ‘saygılı ve sorumluluk sahibi’ bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. başbakan yaptığı açıklamada, “jim wallace’ın dün yaptığı yorumların hakaret içerdiğini düşünüyorum” dedi.
başbakan, “sigara içmenin sağlık üzerindeki etkilerini, günümüz toplumunda gay ve lezbiyen avustralyalıların verdiği mücadele ile kıyaslamak kalpsizce ve yanlış” diye konuştu.
“herkesin görüşü kendisini bağlasa da, avustralya hristiyanları lobisi’ni temsil eden bu cümleler kabul edilemez” diyen gillard, bu nedenle konferansa katılımının uygun olmayacağını söyledi.
gillard, haziran 2010’da iktidardaki işçi partisi’nin lideri seçilerek, avustralya’nın ilk kadın başbakanı olmuş, ateist olduğu için incil’e el basarak yemin etmeyi reddetmişti.
kaynak: ajanslar
Yorumlar