Yahoo’da görev değişimi
Piyasa değeri 16 milyar dolar olarak hesaplanan internet devi Yahoo’nun, 2 yıldır CEO’luğunu sürdüren Carol Bartz’in görevine son verildi. Bartz’ın yerine Tim Morse vekalet edecek.
Haberin Öne Çıkanları
Yahoo Ceo'sunu değiştirdi

internet devi yahoo, 2 yıldan fazla süredir ceo’luk görevini yürüten carol bartz’ın işine son verdi. bir süredir kan kaybına uğrayan şirketi ayağa kaldıramayan bartz’ın yerine kalıcı bir ceo atanana kadar tim morse vekalet edecek.
yahoo, bartz ile birlikte son 4 yılda 3 farklı ceo ile çalışmış oldu. bartz, 2009 yılında yahoo’nun eski ceo’su jerry yang’ın yerine gelmişti.
bartz’ın kovulmasındaki en büyük etkenin, aynı zamanda yahoo’nun ortağı olan e-ticaret devi alibaba ile yürütülen ilişkilerde düşük performansı oldu. bartz’ın alibaba’nın kurucu ceo’su jack ma ile zaman zaman gerginlik yaşaması yatırımcıların tepkisini çekti. bu durum bartz’ın liderlik vasfılarıyla ilgili de ciddi tartışma yarattı.
Yorumlar