Yunanistan'da ek vergiye onay

Mali krizin aşılmasına yönelik alınan önlemler çerçevesinde, taşınmaz mal varlıklarına ek vergi parlamentoda kabul edildi.

Konular: Avrupa

Haberin Öne Çıkanları

Ek vergiye onay

Metrekarede 20 euro

Kilise ve hayır kurumları muaf

Yunan halkı, hükümetin ekonomik önlemlerini protesto ediyor. [Reuters]

düzenleme, iktidar ile muhalefet partileri arasında sert tartışmaların yaşandığı oylamada, 155 'evet' oyu ile kabul edildi.

pasok milletvekillerinin tamamı 'evet' oyu kullandı.

oylama sırasında, hükümetin ekonomi politikasına itiraz ederek, yeni vergileri protesto eden bir grup sintagma meydanında protesto gösterileri yaptı.

parlamento çevresindeki yolları trafiğe kapatarak hükümet aleyhinde sloganlar atan göstericilerle polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

taşınmaz mal varlıklarına ek vergi getirilmesiyle ilgili yasal düzenleme elektriği olan tüm mal varlıklarına belirsiz bir süre için, bulunduğu bölgeye göre metrekarede 20 euroya kadar varan ek vergiler getiriliyor. uygulamadan kilise ve hayır kurumlarına ait mal varlıklarının muaf tutuldu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;