Kafkasya

Azeri asker sınırda vuruldu

Ermenistan tarafından açılan ateş sonucu Azerbaycan ordusundan bir asker hayatını kaybetti.

azerbaycan savunma bakanlığı ermenistan ordusunun ateşkes ihlâli yaptığını açıkladı.

açıklamaya göre ermenistan tarafından açılan ateş sonucu 19 yaşındaki azeri asker zaur hesenli yaşamını yitirdi.

çatışmalar artıyor

azerbaycan-ermenistan sınırındaki çatışmalar ocak ayından beri artarak devam ediyor.

çatışmalar çoğunlukla ermenistan tarafından ateş edilmesi sebebiyle başlıyor; bugüne kadar ölenlerin çoğu azeri askerleri. bunun tek istisnası şubat ayında azeri sınırlarına sızmaya çalışan 7 ermeni askerinin öldürülmesi oldu.

azerbaycan'ın dağlık karabağ bölgesi 1991-1993 yıllarında faal olarak gerçekleşen savaştan bu yana ermeni işgali altında. bu toprakların sahibi uluslarası hukuka ve kamuoyuna göre hâlen azerbaycan. ermenistan ise dağlık karabağ'da işgalci olarak bulunuyor. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;