Azerbaycan

Azeri askerler çatışmada öldü

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında, Ermenistan tarafından açılan ateş sonucu 2 Azeri asker öldü, 1 asker de ağır yaralandı.

Konular: Ermenistan
Dağlık Karabağ, 1987 yılından bu yana Erivan ve Bakü arasında ihtilaf olmayı sürdürüyor. [AFP]

azerbaycan savunma bakanlığı, cephe hattının fuzuli bölgesinde ermeni keşif birliği askerlerinin, azerbaycan mevziine saldırdığını açıkladı.

saldırının ardından çıkan çatışmada yüzbaşı fikret memmedov ve çavuş hudaverdi abilov hayatını kaybetti. 19 yaşındaki asker mirzezade mehman dadaş balaoğlu ise ağır yaralandı.

azerbaycan savunma bakanı zakir hasanov, ölen askerlere madalya vereceklerini açıkladı. ölenlerin aile ve yakınlarına ise taziye dileklerini iletti.

‘karşılık verilecek’

azerbaycan milletvekili ganire paşayeva ise provokasyonlara karşılık vereceklerini belirterek, “milletimizin başı sağ olsun. askerlerimiz düşmana ve provokasyonlarına iyi cevap verdi. bu terör devleti artık anlamalıdır ki, azerbaycan 20 yıl önceki azerbaycan değil. onların tüm provokasyonlarına karşılık verilecek. allah, ermenistan adlı devlete hak ettiği cezayı versin” dedi.

2013 yılında ermenistan-azerbaycan hattındaki çatışmalarda iki taraftan 20’den fazla askerin öldüğü tahmin ediliyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;