Dünya

Bangladeş'te darbe planı

Ordu, 16 subayın hükümeti devirmeyi amaçladığını açıkladı. İstihbarat yetkilileri ise "Darbecilerin Hizb-ut Tahrir grubu ile bağlantısı var" dedi.

Haberin Öne Çıkanları

16 kişi tutuklu

'Kesin kanıtlar var'

15 yıllık askeri yönetim

İstihbarat yetkilileri, Hizb-ut Tahrir ile bağlantılı olduğunu söylediklerin hedefinde başbakanın olduğunu söyledi. [Reuters]

bangladeş ordusu, isyancı subayların başbakan şeyh hasina hükümetine yönelik darbe planını ortaya çıkardıklarını açıkladı. 

tuğgeneral muhammed mesud rezzak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikisi emekli 'aşırı dinci' 16 subayın hükümeti devirme planı olduğuna dair kesin kanıtlar bulunduğunu belirtti.

rezzak açıklamasında, darbe planın 'ordunun içinden askerlerin girişimleri'  ile ortaya çıkarılarak önlendiğini ifade etti.

iki emekli subayın tutuklandığını söyleyen ordu yetkilisi, bu planı 'alçakça' olarak nitelendirdi.

istihbarat yetkilileri, tutuklanan subayların hizb-ut tahrir isimli islamcı grup ile bağlantılı olduğunu ve hasina yönetimini devirmeyi hedeflediklerini söyledi.

'15 yıllık askeri yönetim' 

bangladeş tarihinde çok sayıda askeri darbeye tanıklık etti. ülke 1990 yılına kadar 15 yıl boyunca asker tarafından yönetilmişti.

bangladeş başbakanı sheikh hasina 2009 yılında yönetimi ordunun desteklediği hükümetten devralırken, bugüne kadar farklı gruplardan çok sayıda tehdit aldı.

hasina yönetime geldikten kısa bir süre sonra paramiliter kuvvetler tarafında başkent dakka'da başlatılan ve kısa sürede diğer şehirlere yayılan ayaklanmada 51'i subay, 70'den fazla kişi ölmüştü.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;