Amerika

Chavez: Tedavim başarılı

Küba'daki kanser tedavisinin ardından ülkesine dönen Venezuela Devlet Başkanı, Karakas'ta ilk konuşmasını yaptı ve şarkı söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

Görüntüsü yayımlandı

Martta başlamıştı

Seçimler bekleniyor

Chavez, radyoterapi görmek için 30 Nisan'da Küba'ya gitmişti. [Reuters]

venezuela devlet başkanı hugo chavez, küba'da gördüğü kanser tedavisinin ardından ülkesine döndü.

chavez, simon bolivar havaalanı'nda yaptığı konuşmada, son radyoterapinin başarıyla tamamlandığını belirterek, önümüzdeki günlerde eski sıhhatini geri kazanmak için doktorlarının tavsiyesini katı bir şekilde uygulayacağını söyledi.

57 yaşındaki chavez, tedavisi sırasında komplikasyonlar yaşandığına ilişkin söylentileri yalanlayarak, bu tür tedavilerde çok normal karşılanan birkaç rahatsızlığın ötesinde tedaviyi durduracak, aksatacak veya değişiklik yapılacak hiçbir şey yaşanmadığını kaydetti.

başkent karakas'taki simon bolivar havaalanı'nda konuşmasını yapan chavez şarkı da söyledi.

venezuela devlet televizyonu, chavez'in, devlet başkanı yardımcısı elias jaua, savunma bakanı henry rangel silva, adalet bakanı tareck el aissami ve diğer yetkililerle sohbet ederken çekilen görüntülerini yayınladı.

martta başlamıştı

chavez, radyoterapi görmek için 30 nisan'da küba'ya gitmişti. tedavilere, şubat ayındaki ameliyatın ardından mart'ta başlanmıştı.

13 yıldır devlet başkanlığı yapan chavez’in sağlık durumu, venezuela'daki 7 ekim'de yapılacak başkanlık seçimi öncesinde hem rakipleri hem de destekçileri için merak konusu.

chavez karşısında yarışacak isim, şubat ayı başında muhaliflerin başkan adayı olarak seçilen 39 yaşındaki henrique capriles. miranda eyalet valisi capriles, bazı çevrelerce chavez’in 'genç ve karizmatik alternatifi' olarak görülüyor.

chavez,   2006’da yapılan seçimleri yüzde 63 oy oranıyla kazanmıştı. ancak bu tarihten beri ülke ekonomisinin olumsuz yönde gidişi ve suç oranının artmasıyla chavez’e destek azaldı. son anketlerde ise chavez’in yüzde 50 oy oranıyla ilk sırada yer aldığı görülüyor. kanserle mücadelesi de chavez'e desteği azaltmamıştı. geçen yıl geçirdiği operasyonun ve komoterapinin ardından  chavez yeniden televizyonda uzun demeçler vermiş ve enerjik görünümüyle genç bir rakibi alt edebileceği mesajını vermeye çalışmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;