PKK

Dağlıca ve Tunceli'de 6 şehit

Tunceli'de PKK'lıların döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi, 2 asker şehit oldu. Dağlıca yakınlarında cumartesi günü yaşanan çatışmalarda ise şehit sayısı 4'e yükseldi. 4 şehitten biri tabur komutanı yarbay.

Konular: PKK, Türkiye
Tankçı Yarbay İhsan Ejdar da şehit oldu. [Fotoğraf: AA]

genelkurmay'ın açıklamasına göre, pkk'ya yönelik hava destekli operasyonun sürdüğü tunceli-pülümür karayolunun 35. kilometresinde pazar günü, kirpi tipi zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi; 2'si ağır, 4 asker yaralandı.

bölgeye giden ambulanslardaki sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, şehit mehmet jandarma karakolu'ndan skorsky tipi helikopterlerle alınıp, tunceli devlet hastanesi'ne götürüldü. 2 asker tunceli devlet hastanesi'nde şehit oldu.

tunceli valiliği'nin cuma günü saat 07:00'den itibaren ulaşıma kapatıldığını duyurduğu tunceli-pülümür karayolu bölgesinde başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

dağlıca'da şehit sayısı 4 oldu

genelkurmay başkanlığı, cumartesi günü hakkâri’nin yüksekova ilçesine bağlı dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda çıkan çatışmalar sırasında ise 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin de yaralandığını açıkladı. yaralı askerlerden durumu ağır olanı da pazar günü şehit oldu. diğer 5 askerin tedavileri devam ediyor. 

17 pkk’lının öldürüldüğü bölgede çatışmalar da sürüyor. yüksekova 3. tümen komutanlığı’ndan havalanan çok sayıda askeri helikopter, operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye sevk edildi. savaş uçakları da pkk’lıların kaçış güzergâhlarını bombaladı. 

şehit askerlerin kimliği açıklandı. 43 yaşındaki tankçı yarbay ihsan ejdar, üsteğmen ünal darboğaz, 34 yaşındaki astsubay üstçavuş turgay topsakaloğlu ve astsubay kıdemli çavuş samet çakır.

hakkâri dağ ve komando tugay komutanlığı'nda düzenlenen askeri tören sonrası cenazeler helikopterle memleketlerine uğurlandı.

mitingleri iptal etti

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, yarbay ihsan ejdar'ın ankara'daki cenaze törenine katılmak için istanbul'daki programlarını iptal etti.

şehit yarbay ihsan ejdar'ın cenazesi, kocatepe camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

"operasyonlar sürecek" mesajları

kktc'de saldırıyla ilgili cumartesi günü açıklama yapan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, "dağlıca’da şehitlerimizden birisi tabur komutanımız. operasyonlarımız durmayacak, devam edecek. devletin görevi her şeyden önce milletin huzurunu sağlamak, vatanı sonuna kadar korumaktır" diye konuşmuştu.

ak parti'nin kayseri mitinginde konuşan başbakan ahmet davutoğlu ise, askerlerin şehit olmasıyla ilgili, "kanlarının her birinin damla damla hesabını soracağız. bu ülkenin dağlarında tek bir terörist kalmayana kadar, bu millete tek bir silah yöneltilmeyene kadar mücadelemiz sürecek" demişti.

45 günde iki yarbay şehit

6 eylül’de de dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, iki askeri zırhlı aracın geçişi sırasında pkk'lılar tarafından patlatılmıştı. olaydan bir gün sonra yazılı açıklama yapan genelkurmay başkanlığı, "16 silah arkadaşımız şehit olmuştur" ifadesini kullanmıştı. şehit olanlar arasında piyade kurmay yarbay ilker çelikcan da bulunuyordu.

kaynak: al jazeera, aa ve genelkurmay başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;