Dünya

Gizem Akhan cezaevinden çıktı

Rus mahkemesinin Perşembe günü tutuksuz yargılanmasına karar verdiği Greenpeace eylemcisi tahliye edildi.

Konular: Türkiye, Rusya, Çevre
Akhan'ın Rusya dışına çıkıp çıkamayacağı henüz belli değil. [DHA]

kuzey buz denizi'ndeki protestosu nedeniyle iki aydır rusya'da tutuklu bulunan gizem akhan, 2 milyon ruble (120 bin tl) kefalet karşılığı serbest kaldı. kefalet bedelini greenpeace örgütü karşıladı.

serbest kalmasının ardından çok mutlu olduğunu söyleyen akhan, “çok önemli bir sıkıntıyı atlattık ama ne kadar özgür görünsem de şu an dava bitmedi. umarım holigan değil de sadece dünyanın geleceğiyle ilgili endişesi olan bir grup insan olduğumuz bir an önce anlaşılır ve adalet yerini bulur" dedi. 

iki aydır tutukluydu

25 yaşındaki greenpeace üyesi, çevre örgütüne ait 'arctic sunrise' adlı gemi ile kuzey buz denizi'ne gitmişti. akhan'ın da aralarında bulunduğu 30 çevreci, rus gazprom neft şirketine ait petrol platformunda eylem yaptıkları için 18 eylül'de gözaltına alınmıştı. 

eylemciler iki aydır rusya'da tutuklu bulunuyordu. st. petersburg'daki mahkeme bu hafta görülen davalarda 28 eylemcinin kefaletle tahliyesine karar verdi, bir kişi hakkında henüz karar çıkmadı. avustralyalı colin russell'ın gözaltı süresi ise 3 ay uzatıldı.

gizem akhan ve kefaletle serbest kalan diğer kişilerin rusya dışına çıkıp çıkamayacakları belli değil. çevre gönüllülerinin, greenpeace'in sağladığı güvenli bir yerde kalacağı bildirildi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;