Futbol

Kiraly jübile yaptı

Macaristan Milli Futbol Takımı'nın gri eşofman altıyla da bilinen tecrübeli kalecisi Gabor Kiraly, milli takım kariyerini yaptığı jübile ile sonlandırdı.

Kiraly, Euro 2016'da da mücadele etti. [Fotoğraf: AA]

macaristan milli takımı'nda 1998'den bu yana 108 maça çıkarak milli formayı en çok giyen oyuncu konumunda olan kiraly, milli takım kalesini son kez isveç'e karşı hazırlık maçında korudu. 27 dakika oyunda kalan kiraly'in kalesini gole kapatırken, macaristan, 29 ve 66. dakikalarda yediği gollerle 2-0 mağlup oldu.

macaristan futbol federasyonu başkanı sandor csanyi, emektar kaleci kiraly'e maç öncesi plaket verdi.

gri eşofman altıyla biliniyor

alman temsilci hertha berlin'in yanı sıra ingiltere'nin crystal palace, west ham united, aston villa, burnley ve fulham takımlarında oynayan 40 yaşındaki kiraly, geçen seneden beri ülkesinin szombathely haladas ekibinde forma giyiyor.

karşılaşmalarda giydiği gri renkli eşofman altıyla bilinen gabor kiraly, bu yıl fransa'da düzenlenen avrupa futbol şampiyonası'nda görev yaparak, turnuva tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu unvanının sahibi olmuştu.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;