Musul operasyonu

Musul Başkonsolosluğu bölgesi IŞİD'den alındı

Irak’ta ordu güçleri, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluk binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldı.

AA, binanın olduğu bölgeden bu fotoğrafı geçti. IŞİD'in elinde geçen konsolosluk binası koalisyon uçakları tarafından 4 Nisan 2016’da vurulmuştu. [Fotoğraf: AA]

irak'ta işid’e karşı operasyonunu sürdüren ordu güçleri, musul'un batısındaki teyyaran mahallesinde bulunan, türkiye’nin musul başkonsolosluk binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldı.

anadolu ajansı’nın askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, teyyaran’ın alınmasının ardından musul başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki tnt ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra sahaya girildi.

musul başkonsolosluğu'ndan 49 kişi kaçırılmıştı

haziran 2014'te musul'un kontrolünü ele geçiren işid, türkiye'nin musul başkonsolosluğu'na baskın düzenleyerek başkonsolos dâhil 49 personel ve personelin aile fertlerini rehin almıştı. 49 personel 20 eylül'de, kaçırılmalarından yaklaşık 3 ay sonra kurtarılarak türkiye'ye getirilmişti.

örgüt üyelerinin, işgal ettikleri konsolosluk binasını karargâh olarak kullanması nedeniyle, koalisyon uçakları 4 nisan 2016’da binayı vurmuştu. türk dışişleri, operasyonun türkiye'nin onayıyla yapıldığını açıklamıştı.

“irak başbakanı ibadi musul'da”

irak başbakanı haydar ibadi'nin, işid’e karşı yürütülen operasyonları takip etmek için musul'a gittiği duyuruldu. irak başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "başbakan ibadi, musul operasyonlar komutanlığı'nın kentin batı yakasında yürüttüğü operasyonları izlemek için musul'a gitti" ifadesi kullanıldı.

musul'un doğu yakasını ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren irak güçleri, 19 şubat'tan bu yana kentin batı bölgelerini işid’den kurtarma operasyona devam ediyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;