ABD Başkanlık seçimi

Romney'den vergi atağı

ABD'de seçimler öncesinde en çok eleştirildiği konuda hamle yapan cumhuriyetçi aday, 2011 vergi beyannamesini kamuoyu ile paylaştı.

Konular: Amerika

Haberin Öne Çıkanları

Sert eleştiriler

Tartışılan video

Yarış kızışıyor

Romney'nin 20 yıldaki vergilerine dair daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. [Reuters]

abd'de cumhuriyetçi parti'nin başkan adayı mitt romney, seçim kampanyasında yoğun eleştirilere maruz kaldığı vergi konusuyla ilgili ilk adımı attı.

romney’nin kampanya ekibi, cumhuriyetçi adayın 2011 yılı gelir vergisi beyannamesini açıkladı.

seçim kampanyasından verilen bilgiye göre, romney 20011’de 13,7 milyon dolar gelir elde etti ve 1,9 milyon dolar, yani yüzde 14,1 oranında vergi ödedi.

bu oran, romney'nin daha önce açıkladığı, 2010 yılındaki yüzde 13,9'luk vergi oranının biraz yükseğine tekabül ediyor.

açıklamada, romney'nin 1990 ile 2009 yılları arasında da ortalama yüzde 20,2 oranında vergi ödediği, bu dönemde en düşük ödediği vergi oranının yüzde 13,66 olduğu belirtildi.

romney'nin 2011 yılı vergi beyannamesi ve 20 yıldaki vergilerine dair daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

sert eleştiriler

abd'de 6 kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri arifesinde mitt romney, birden çok yılı kapsayan vergi beyannamelerini bugüne kadar açıklamamış olması nedeniyle demokratların yanısıra bazı cumhuriyetçiler tarafından da eleştirilere uğruyordu.

senato'daki demokratların lideri harry reid başta olmak üzere, demokrat çevreler, romney'nin önceki yıllarda çok az, hatta hiç vergi ödemediği iddiasını ortaya atmıştı.

abd başkanı barack obama da üzerindeki siyasi baskılara rağmen bugüne kadar önceki yıllardaki vergi beyannamelerini kamuoyuyla paylaşmayan romney'nin bu tavrını, seçim kampanyası süresince sık sık eleştiriyor.

obama, romney'ye, başkanlık için yarıştığı dönemde 12 yılı kapsayan vergi beyannamelerini açıklayan babası george romney'yi örnek alması çağrısında bulunmuştu.

tartışma yaratan sözler

abd’de başkanlık seçimleri öncesindeki adaylar arasındaki rekabet kızışıyor. son olarak  mitt romney'nin, abd başkanı ve demokratların başkan adayı barack obama’yı destekleyen amerikalıları, ‘devlete bağımlı olarak yaşayan’ ve ‘kendi hayatlarını önemsemeyen’ kişiler olarak tanımladığı görüntülerin yer aldığı bir video ortaya çıkmıştı.

obama ise, cumhuriyetçi parti’nin başkan adayı romney’nin sözlerine, “eğer başkan olmak istiyorsanız, sadece bazı kişiler için değil, herkes için çalışmalısınız” yorumuyla cevap vermişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;