Türkiye

Saldırganın görüntüsü ortaya çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan saldırgan Orhan Övet’in TBMM yerleşkesinde kaydedilmiş güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı. Övet’in burada biriyle sohbet ettiği görülüyor.

Konular: Türkiye

görüntülerde övet tbmm yerleşkesinde uzun süre dolaşıyor. tüm güvenlik noktalarından geçiyor.

bazı yerlere birkaç defa girip çıkan övet, bir kalabalığın arasına karışıyor ve burada biriyle sohbet ettikten sonra o kişiyle tokalaşıyor.

saldırgan meclis yemekhanesine de gidip yemek yiyor.

'savcılık bulmalı'

tbmm idare amiri ve chp sivas milletvekili malik ecder özdemir al jazeera'nin bu yeni görüntülerle ilgili kendisine bilgi ulaşıp ulaşmadığı sorusunu yanıtladı.  

"tbmm koruma güvenlik daire başkanlığı'na sordum. iğneyle kuyu kazılıyor. daire başkanlığı ile daha önce konuştuğumda tüm kamera kayıtlarının savcılığa gönderildiğini söyledi. savcılığın bu kişiyi tespit etmesi gerekir." 

chp'nin iddiaları

chp genel başkan yardımcısı gürsel tekin bir basın toplantısı ile saldırgan hakkındaki şüpheleri dile getirmişti. tekin, övet’in cep telefonu olmadan meclis'e gelmesini, yerleşkeyi çok iyi biliyor görünümü yaratmasını şüpheli bulduklarını söyledi. tekin, saldırganın polis tarafından gelişigüzel sorgulandığını iddia etti.

milli eğitim bakanı hüseyin çelik, övet’in partisi akp’ye üye olduğunu ama saldırıdan sonra partiden ihraç edildiğini açıklamıştı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;