Suudi Arabistan
Suudi Arabistan’da Şiilere saldırı: 5 ölü
Suudi Arabistan'nın doğudaki El Ehsa kentinde yüzü maskeli kişiler camiden çıkan Şiilere ateş açtı. Saldırıda beş kişi hayatını kaybetti.

olayda ed dalve köyündeki bir camide düzenlenen aşure anma programına katılan şii grup hedef alındı.
suudi arabistan resmi ajansı spa’ya göre gece geç saatlerde düzenlenen saldırıda dokuz kişi de yaralandı.
emniyet kaynakları, saldırıyı kimliği henüz belirlenemeyen maskeli üç saldırganın gerçekleştirdiğini söyledi.
olayda otomatik silah ve tabanca kullanan saldırganların daha sonra plâkaları tespit edilemeyen araçlarla olay yerinden kaçtıkları vurgulandı.
resmi makamlardan saldırı ile ilgili resmi açıklama yapılmazken, polis kaynakları, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.
petrol zengini
ülkenin doğusunda el ehsa kentinin de bulunduğu bölge, zengin petrol yataklarına sahip. bu bölgede nüfusun büyük kısmı şiilerden oluşuyor.
suudi arabistan hastane kaynakları ise yaralıların kaldırıldığı hastanelerin muhtemel protesto gösterilerine karşı isimlerinin açıklanmayacağını vurguladı.
olayın ardından bölgede sıkı güvenlik tedbirleri alındı. bölgeye giriş ve çıkışlar kontrol altında tutuluyor.
kaynak: al jazeera
Yorumlar