2014 Dünya Kupası

Tarihe geçen yenilgiler

Brezilya, Dünya Kupası'nda hezimete uğrayan ilk takım değil. Özelde Dünya Kupası'nın, genelde sporun tarihi büyük hayal kırıklıklarıyla dolu. İşte bunlardan birkaçı...

Konular: Spor, Futbol


2002 dünya kupası’nda fransa daha önce de benzerleri görülen bir ilk maç kabusu yaşadı. fransızlar dünya kupası unvanıyla çıktıkları ilk grup maçında, eski fransa sömürgesi senegal’e 1-0 yenildi.

üç dünya kupası şampiyonluğu bulunan italya, 1994 dünya kupası’nda irlanda’ya tek golle yenildi. golün sahibi ray houghton’dı. italya, bu kupada şampiyonluğu finalde brezilya’ya yenilerek kaçıracaktı.

1990 dünya kupası’nda kamerun, son şampiyon arjantin’i francois omam-biyik'in 67’nci dakikada attığı golle 1-0 yendi. afrikalılar italya’da düzenlenen kupaya etkileyici bir başlangıç yapmıştı. maradonalı arjantin, çeyrek finale kadar ilerleyerek taraftarın kalbini yeniden kazandı.

1990'a kadar yaptığı 37 maçın tamamını kazanan mike tyson, ilk mağlubiyeti 1990 yılında buster douglas ile karşılaştığı maçta aldı. tyson wbc, wba, ibf kemerlerini kaybetti.

alman raket steffi graf, 1998 fransa açık finalinde sovyetler birliği'nden natasha zvereva'yı sadece 32 dakikada yendi. iki set de 6-0 bitti. bu, hala 'açık dönem' turnuvaların en kısa finali.

1974 dünya kupası’nın grup aşaması komünist doğu almanya ile kapitalist batı almanya’yı karşı karşıya getirdi. kazanan, 1-0 skorla, konuk doğu almanya oldu.

1966'da iki dünya kupası sahibi olan italya, ilk dünya kupası maçına çıkan kuzey kore'ye 1-0 yenildi. basın, italya'nın bu maçı çok farklı kazanacağını yazıyordu ama beklenen olmadı.

1954 dünya kupası’nda batı almanya macaristan’a 8-3 yenilmiş, macaristan şampiyonluğun en güçlü adayı olarak görülmeye başlamıştı. ancak helmut rahn’ın finalin 84’üncü dakikasında attığı gol, almanya’yı 3-2’lik galibiyetle şampiyonluğu getirdi.

brezilya 1950 dünya kupası’nın son maçında on yıllarca etkisinden kurtulamayacağı bir mağlubiyet aldı. ev sahibi takım, uruguay’a 2-1 yenildi. oysa beraberlik bile, o dönem farklı bir formatta oynanan kupada, brezilya’ya ilk şampiyonluğunu kazandırabilirdi.

futbolu keşfeden ingiltere, tarihindeki ilk dünya kupası'na 1950'de katıldı. adalılar, brezilya'daki ilk maçlarında zayıf rakipleri abd'ye 1-0 yenildi. bu yenilgi ve hikayeleri, filmlere konu oldu. yarı profesyonel abd takımında bazı futbolcular aslen öğretmen, postacı ve bulaşıkçıydı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;