Cezayir

Tekerlekli sandalyeyle oy

Cezayir'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en güçlü aday olarak gösterilen 77 yaşındaki Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, dördüncü kez aday olduğu seçimlerde tekerlekli sandalyeyle oy kullandı.

Konular: Afrika, Ortadoğu
Buteflika sağlık sorunlarına rağmen 4. kez aday oldu. AA

cezayir resmi televizyonu buteflika'nın biar semtindeki seçim merkezinde oy kullanırken çekilen görüntülerini yayınladı. tekerlekli sandalye ile oy vermeye gelen buteflika’ya kardeşleri said ve nasır buteflika’nın eşlik ettiği, cumhurbaşkanının ise oldukça bitkin olduğu görüldü.

geçen yıl yaşadığı kalp rahatsızlığından sonra uzun süre fransa'da tedavi gören buteflika'nın seçim kampanyasını da temsilcileri yürüttü. 

cezayirliler cumhurbaşkanı butaflika’nın bu sağlık koşullarında görevini nasıl yürütebileceğini tartışıyor. buteflika'nın yeniden aday olmasına karşı gelen islamcı partiler ve muhalif gruplar seçimleri boykot ediyor. 

23 milyon seçmenin olduğu ülkede, altı aday cumhurbaşkanlığı için yarışıyor. 

sonuçlar bir hafta sonra

oy verme işlemleri, yerel saatle 18.00'de sona erecek. seçim sonuçlarının gelecek hafta cuma günü açıklanması bekleniyor.

ilk turda yüzde 50'nin üzerinde oy alan aday çıkmaması durumunda, ikinci tura gidilecek.

iktidardaki en büyük partinin ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteğini alan cumhurbaşkanı buteflika’nın seçimi, ilk turda kazanması bekleniyor. 

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;