Euro 2016

Türkiye İzlanda'da dağıldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2016 elemeleri ilk maçında deplasmanda İzlanda'ya 3-0 mağlup oldu.

Konular: Spor, Futbol
İzlanda, evinde Türkiye karşısındaki yenilmezliğini sürdürdü. [Fotoğraf: AA]

izlanda'nın başkenti reykjavik'te, laugardalsvöllur stadı'nda oynanan maçın golleri 18'de bödvarsson, 76'da sigurdsson ve 77'de sigthorsson'dan geldi. izlanda'nın bövarsson ile bir şutu da direkten döndü. 

türkiye'de ömer toprak 62'de kırmızı kart gördü ve takımı 10 kişi bıraktı.

ilk yarıda çok dağınık bir futbol ortaya koyan türkiye karşısında izlanda yan toplarla çok etkili oldu. ev sahibi takım 18'inci dakikada kullandığı köşe vuruşunda onur kıvrak'ın faul beklediği pozisyonda golü buldu.
 

Hollanda yenildi

a grubu'nda oynanan diğer maçlarda çek cumhuriyeti, son dünya üçüncüsü hollanda'yı 2-1 mağlup etti. kazakistan ise letonya ile golsüz berabere kaldı. 

ikinci yarıda, beraberlik için çabalayan türkiye, bir dakika arayla yediği iki golle sahadan farklı mağlup ayrıldı. 

türkiye a grubu'ndaki ikinci maçını 10 ekim'de fenerbahçe şükrü saracoğlu stadı'nda çek cumhuriyeti ile oynayacak. 

türkiye, fatih terim'in yeni döneminde oynadığı 12'nci maçta üçüncü yenilgisini aldı.

a grubu'nda hollanda, çek cumhuriyeti, izlanda, kazakistan ve letonya ile eşleşen türkiye, grupta ilk iki sırada yer aldığı takdirde euro 2016'ya katılabilecek.

53 takımın dokuz grupta oynayacağı elemelerde en iyi grup üçüncüsü de finallere yükselecek.

geri kalan sekiz grup üçüncüsünden dördü de aralarındaki ikili play-off'ların ardından finallere katılmaya hak kazanacak.

türkiye bu gece tarihindeki 518’inci maça çıktı. ay yıldızlı ekip 91 yıllık tarihinde oynadığı 518 maçta 190 galibiyet, 120 beraberlik, 208 de yenilgi aldı. bu maçlarda 686 gol attı, kalesinde 767 gol gördü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;