Diğer Sporlar
Yoğun güvenlik altında maraton
Geçen yıl yaşanan bombalı saldırıda üç kişinin öldüğü Boston Maratonu'nda kadınlarda Kenyalı Rita Jeptoo, erkeklerde ise Meb Keflezighi birinci oldu.

geçen yıl da maratonu kazanan rita jeptoo, yarışma öncesinde yaptığı açıklamada, 2013'teki organizasyon sırasında meydana gelen patlamadan dolayı zaferine sevinemediğini belirterek, "bu yıl tekrar kazanacağım, geçen seneki sonuçtan daha mutlu olabileceğime inanıyorum" dedi.
abd adına san dieogo'dan yarışa katılan meb keflezighi'nin daha önce olimpiyat madalyasıyla birlikte new york maratonu birinciliği bulunuyordu. erkeklerde boston maratonu'nda abd'li sporcular adına son birinciliği, 1983 yılında greg meyer kazanmıştı.
bu yılki organizasyonda güvenlik tedbirleri arttırıldı. üniformalı güvenlik güçlerinin yanı sıra 3 bin 500 de sivil polisin seyircilerin arasında görev yaptı. yetkililer, geçtiğimiz yıldan 100 fazla güvenlik kamerasının yarış güzergahına yerleştirildiğini belirtti.
yaklaşık 36 bin sporcunun katıldığı 42,195 kilometrelik maraton güzergahı özel tedbirlerle korundu. güvenlik gerekçesiyle yarışma alanına sporcu ve izleyiciler, otobüslerle taşındı.
polis, maratonun bitiş bölgesine sırt çantası, büyük boyutlu bayrak ve büyük hacimli içecek sokulmasına da izin vermedi.
atletizm sezonunun altı büyük maratonundan biri olan boston'da 118'inci yarış düzenlendi. yarış öncesinde geçtiğimiz yıl yaşamını yitirenler anıldı.
boston'a yaklaşık 50 kilometre mesafedeki hopkinton kasabasından başlayan maraton ashlan, framingham, natick, half, wellesley, newton ve brookline güzergahı üzerinden kente ulaştı. geçen yılki saldırılar nedeniyle sloganı 'güçlü boston' olarak belirlenen yarışa katılım çok fazla oldu.
rekor düzeyde ilgi gören bu yılki boston maratonu'nun kent ekonomisine 175 milyon dolardan fazla katkı sağlaması bekliyor.
boston'da geçen sene 23 binden fazla kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş iki bomba, üç kişinin ölümüne, 264 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.
olayın faili olduğu belirtilen cohar ve tamerlan tsarnaev kardeşlerin düdüklü tencere ile hazırladıkları bombaları sırt çantasında taşıdıkları ortaya çıkmıştı. olayın yıl dönümü nedeniyle geçen hafta yapılan anma törenleri sonrasında da polis, aynı yere bırakılan ve içinde elektrikli pilav tenceresi olduğu açıklanan iki sırt çantasını kontrollü olarak patlatmıştı.
kaynak: aa
Yorumlar