Kafkasya

Azeri uçakları Ermenistan sınırında

İki ülke askerinin perşembe günü sınır hattında karşılıklı ateş açması sonrasında gerilimin arttığı bölgeye Azeri jetleri gönderildi.

Konular: Kafkasya
Tansiyonun yüksek olduğu sınırda, Ermenistan askerinin açılan uyarı ateşiyle geri çekildiği açıklandı. [AA-Arşiv]

dağlık karabağ sorununun çözümü için ermenistan ve azerbaycan dışişleri bakanlarının paris'te görüşmesinin olduğu gün iki ülke arasında sınırda gerilim yaşanıyor. 

azerbaycan savunma bakanlığı, ermeni güçlerinin sınırdaki 'temas hattı'nı geçmeye çalışması üzerine bölgeye savaş uçaklarının gönderildiğini bildirdi. 

bakanlık, cephe hattının terter bölgesinde ermeni askerlerinin bir azeri okula ateş açtığını da duyurdu. 

perşembe günü iki ülke askeri arasında sınırda çatışma meydana gelmiş, bir azeri yüzbaşı hayatını kaybetmişti. bakü yönetimi, ermenistan ordusunu terter'de ateşkes ihlali yapmakla suçlamıştı.

sınırda durumun gergin olduğunun belirtildiği son açıklamada, sınır ihlali yapan ermeni güçlerinin açılan uyarı ateşiyle geri çekildiği, bu sırada karşı tarafa ait askeri bir aracın yoldan çıkarıldığı belirtildi. askerlerin geri bölgeyi terk etmesi için ayrıca megafonla uyarı yapıldığı da ifade edildi. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;