Dünya

Bangladeş'te feribot battı

Başkent Daka'nın güney doğusundaki Meghna nehrinde meydana gelen kazada en az 114 kişi hayatını kaybetti. Arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Öne Çıkanları

Gemiyle çarpıştı

Yolcular uyuyordu

Kazalar sık yaşanıyor

Nehirlerde kapasitelerinin üzerinde yolcu taşıyan ve kurallara uymayan tekneler sık sık kazalara yol açıyor. [Reuters]

bangladeş’te salı günü 200'den fazla yolcu taşıyan feribot meghna nehrinde battı. bir başka gemiyle çarpışarak sulara gömülen feribotta sıkışıp kalan en az 114 kişinin cesetleri dalgıçlar tarafından çıkarıldı. arama ve kurtarma çalışmaları sürerken, feribotta daha fazla kişinin sıkışıp kalmış olmasından endişe ediliyor.  

yerel polis görevlisi şahidül islam’ın verdiği bilgiye göre, başkent daka’nın güney doğusundaki meghna nehrinde seyreden iki katlı shariatpur 1 feribotu, salı günü sabah saatlerinde başka bir gemiyle çarpıştı. 

bir başka polis yetkilisi muhammed şahabuddin han ise kurtarma ekiplerinin başkentin 50 kilometre uzağında munshiganj bölgesinde batan feribotun yerini tam olarak tesbit etmeye çalıştıklarını söyledi.

sahil güvenlik yetkilileri, itfaiye ekipleri ve polisler sabaha karşı meydana gelen kazanın ardından hemen olay yerine gitti.

kazanın ardından ekipler tarafından kurtarılan yolculara göre olay sırasında yolcuların çoğu uyuyordu.

kazalar önlenemiyor

bangladeş’in kırsal kesimlerinde tekneler temel taşımacılık araçlarını oluşturuyor. teknelerin kapasitelerinin üzerinde yolcu taşıması ve güvenlik şartlarını sağlayamaması nedeniyle kazalar sıklıkla yaşanıyor.

son olarak nisan ayında yolcu taşıyan bir geminin yük gemisiyle çarpışmasının ardından menghna nehrinde batması sonucu 32 kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;