Dünya

Davutoğlu Myanmar'a gitti

Budistler tarafından saldırıya uğrayan Arakan Müslümanları için temaslarda bulunacak Türkiye Dışişleri Bakanı'na, insani yardım malzemesi dağıtacak geniş bir heyet eşlik edecek.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

İlk üst düzey ziyaret

Binlerce göç var

Yüzbinlerce Müslüman yaşıyor

Myanmar’da şiddete maruz kalan pek çok Müslümanlar komşu ülkelere kaçtı. [AFP]

türkiye’den arakan müslümanlarına yardım eli uzandı. dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, budistlerin saldırısına hedef olan müslümanların sorununu görüşmek için çarşamba günü özel bir uçakla myanmar'a gitti.

myanmar’a gitmeden önce esenboğa havaalanı’nda gazetecilere açıklamada bulunan davutoğlu, insani yardım kuruluşlarıyla birlikte geniş bir heyetle yapılacak ziyaretin türkiye ile myanmar arasındaki ilk üst düzey ziyaret olduğunu söyledi.

türkiye’nin bu senenin başında myanmar’da büyükelçilik açtığını anımsatan davutoğlu, myanmar’a uzun bir süredir resmi bir ziyaret planlaması içerisinde olduğunu kaydetti.

arakan bölgesini de ziyaret ederek, olaylar nedeniyle yerlerinden edilmiş müslüman ve budistlere ait kamplarda incelemelerde bulunacak türk heyeti, insani yardım malzemesi de dağıtacak.

heyette başbakan recep tayyip erdoğan’ın eşi emine erdoğan, kızı sümeyye erdoğan da yer alıyor. 

yüzbinlerce müslüman yaşıyor

myanmar’da haziran ayında başlayan şiddet olayları, rohingyalı üç müslüman erkeğin budist bir kadına tecavüz ettiği iddialarının ardından ortaya çıkmıştı.

iddiaların ardından radikal budistlerle arakan eyaletindeki müslümanlar karşı karşıya gelmişti.

ülkede öldürülen ya da yerlerinden olan müslümanların sayısı net olarak bilinmemekle birlikte, aktivistler olayların başlamasından bu yana ülkede bin kadar rohingyalı müslümanın öldürüldüğünü, 90 bin kişinin ise evlerini terk etmek zorunda bırakıldığını aktarıyor.

myanmar’ın batısında yaklaşık 800 bin rohingyalı müslümanın yaşadığı sanılıyor.

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;