İran Nükleer Programı

İran Meclisi'nden P5+1 Grubu'na gözdağı

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, nükleer müzakerelere ilişkin, "Batılılar halkımıza karşı küstahlık ederse ihtiyacımız olan her düzeyde uranyum zenginleştirmeye devam ederiz" dedi.

İran Meclis Başkanı Laricani, batılı ülkeleri uyardı. [Fotoğraf: Erman Yüksel / Al Jazeera Türk]

laricani, resmi haber ajansı irna’ya yaptığı açıklamada, nükleer müzakerelerde dürüst olmamakla suçladığı batı ülkeleri ve abd’yi, "batılılar küstahlık eder ve müzakerelerde verdikleri sözleri yerine getirmezlerse, halkımıza ikili oynarlarsa biz de kendi yolumuza geri döneriz" sözleriyle uyardı.

"bunu tekrar söylüyoruz, eğer uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirmeyi durdurduysak, ihtiyacımız olmadığı için yaptık” diyen laricani, karşı tarafın iran halkına karşı küstahça davranması durumunda ihtiyaç duydukları her oranda uranyum zenginleştirmeye devam edeceklerini belirtti.

iran dışişleri bakanı muhammed cevad zarif ise, dün sabah twitter hesabından "anlaşma metninin yazımına devam ettiklerini, üretilen sahte nükleer krizi sonlandırmaya kararlı oldukları" notunu paylaşmıştı.

iran ile bm'nin 5 daimi üyesi abd, rusya, çin, ingiltere, fransa ve almanya'nın oluşturduğu  5+1 grubu'yla yürütülen müzakerelerde, 2 nisan'da uzlaşmaya varılmıştı. 

taraflar, 30 haziran'a kadar nihai anlaşma metnini imzalamayı hedefliyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;