Dünya

Mülteci teknesi battı

Bangladeş polisi, Myanmar’daki çatışmalardan kaçan 135 Müslüman'ı taşıyan teknenin, Malezya'ya giderken sulara gömüldüğünü açıkladı.

Haberin Öne Çıkanları

Olay yeri Bengal Körfezi

Bangladeş'e sığınmışlardı

'Yasa dışı yolculuk'

Mülteciler, Malezya yönünde yasa dışı olarak ilerliyordu.
Mülteciler, Malezya yönünde yasa dışı olarak ilerliyordu. [AFP]

bangladeş'ten deniz yoluyla malezya'ya gitmeye çalışan mültecileri taşıyan tekne, çarşamba günü battı. bangladeş polisi, aracın, myanmar'ın arakan eyaletindeki şiddetten kaçarak, bangladeş’e sığınmış rohingya müslümanlarını taşıdığını açıkladı. 

fransız afp haber ajansına göre, polis yetkilileri, malezya'ya doğru ilerleyen ve arakan’da yaşayan 135 müslüman’ı taşıdığı tahmin edilen teknenin, myanmar ile bangladeş arasındaki bengal körfezi'nde battığını belirtti. yetkililer, teknenin olay sırasında yasa dışı olarak malezya'ya doğru yol aldığını bildirdi.

cumartesi günü bangladeş'in sabrang kentinden yola çıkan teknenin, çarşamba sabah erken saatlerde battığı ifade edildi.

afp’ye konuşan arakan projesi adlı sivil toplum örgütü üyesi chris lewa, hayatta kalan altı kişinin bir balıkçı teknesi tarafından kurtarıldığını belirtti.

çatışma bölgesi

bir grup rohingya müslümanı’nın haziran ayında budist bir kadına tecavüz etmek ve kadını öldürmekle suçlanmasının ardından arakan'da gerginlik artmıştı. budistler ve rohingya müslümanları arasındaki son şiddet dalgası 21 ekim’de başlamış, çıkan çatışmalarda onlarca kişi ölmüştü.

bm, myanmar'ın batısındaki arakan eyaletinde rakhine budistleri ile rohingya müslümanları arasında devam eden etnik çatışmalardan dolayı 27 bin rohingya müslümanı'nın evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıklamıştı.

uluslararası örgüt, myanmar’ın arakan eyaletinde farklı gruplar arasında yaşanan şiddeti durdurmak için acil eylem çağrısında bulunmuştu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;